Kovasti jo syksyttää. Aamuisin on kipakkaa ja kirpeää ja iltaisin tulee pimeä jo ennen kahdeksaa. Itseäni se tosin ei haittaa yhtään vaan tykkään kovasti syksystä. Kynttilät palavat urakalla ja musiikkikin vaihtuu ihan erilaiseen kuin mitä kuumana kesäpäivänä tulee kuunneltua. Lämmitys on ollut jo satunnaisesti päällä auttaen pyykkien kuivumista ja omien varpaiden lämpenemistä. Välillä käy mielessä, että mihin se kesä oikein katosi mutta taitaa syksy mennä samaa kiivasta tahtia ainakin työrintamalla. Siellä kun vipinä jatkuu eivätkä työtunnit riitä kaikkien hommien tekemiseen. Tänään päätin, että en siitä enää stressaa vaan homma sujuu kuten sujuu ja toisena päivänä paiskitaan lisää.

Charlesin kanssa kävimme viime viikolla Dismalandissa. Kyseessä on Weston-super-Maressa, ihan tuolla meren rannassa sijaitseva "epähuvipuisto" eli väliaikainen taideprojekti. Dismalandin takana on herra nimeltä Banksy, Bristolilainen taiteilija joka tunnetaan ehkä kaikista parhaiten kantaaottavista graffiteistaan ja tämän ankean turistinähtävyyden takana on laittaa ihmiset ajattelemaan sekä ylenpalttista kuluttamista, ekologisuutta ja politiikkaa, maahanmuuttoa ja pakolaisia unohtamatta. Projektin tarkoituksena ei siis ole ilahduttaa ja huvittaa ihmisiä vaan auttaa näkemään kaiken sen pintakiillon ja sokerin ja hattaran alle. Dismalandiin on saatavilla 4000 pääsylippua per päivä ja ne myydään joka kerta loppuun alta aikayksikön sekä kotimaisille, että myös ulkomaisille vieraille. Onneksi me kuitenkin liput saimme ja tosiaan vietimme päivän ajellen ensin Bristoliin ja sieltä sitten Westoniin iltaa varten. Puistossa on veistoksia, maalauksia, niin isoja kuin pieniä taideteoksia ja installaatioita, valoja ja ääniä unohtamatta. Dismalandissa on esillä myös suomalaista taidetta Jani Leinosen kantaaottavien luomusten muodossa. Banksyn lisäksi kuumin nimi itselleni oli englantilainen herra nimeltä Damien Hirst jonka luomus (hinnaltaan kuulemma 4,2 miljoonaa puntaa) on esillä eräistä Dismalandin gallerioista.

Kuvia en valitettavasti tähän postaukseen voi laittaa, sillä vuodatus herjaa jossain olevan virheen eikä anna lisätä tekstin sekaan yhtään mitään. Toivottavasti virhe korjautuu pian ja pääsen teillekin esittelemään sekä syksyisiä kuvia, että Dismalandin ankeutta.

Tänään on ollut lämmintä melkein 20 asteen verran mutta huomenna taas jo viilenee.