Ulkosuomalaisen mieltä luonnollisesti toisinaan kaivaa tuttujen makujen puute. Itse kaipaan Suomesta ruokavaliotani täydentämään ehkä eniten rahkaa, ruisleipää ja mehukeittoja. Ruisleipää onneksi jo alkaa löytyä niin kaupoista kuin myös Suomesta tulleista ihanista paketeista ja rahkaakin on saatavilla jo yksi maku jota pystyy naamaa vääntämättä syömään. Ilo oli siis suuri kun Susanna hihkaisi nettikaupasta nimeltä Ocado ja erityisesti sieltä löytyvästä Ekströmin mehukeittovalikoimasta. Tai no kahdesta eri mausta - voiko sitä ihan valikoimaksi sitten kutsua. Tarjolla on mustikkaa hintaan £2.40 per purkki ja ruusunmarjaa saa halvemmalla eli £1.89 per purkki. Susannan kanssa teimme yhteistilauksen ja nettivalikoimaa läpi käydessäni päädyin seuraavanlaiseen ratkaisuun:

Birmingham%202014%20006-normal.jpg

Marabouta, Ballerinaa, Felixin riisipuuroa ja sitä ihanaa mehukeittoa! Valikoimissa on myös muun muassa silliä, näkkileipää, salmiakkia, lihapullia, juustoja, mätitahnaa, dippikastikkeita ja sinappia... ihan vain muutamia mainitakseni. Sieltä löytyy myös tuorehiivaa, fariinisokeria ja siirappia siman ja muiden soosien tekijöille.

Työmatkalla kuljen usein tämän hyvinkin vehreän polun kautta. Ei allergikoille.

Birmingham%202014%20002-normal.jpg

Birmingham%202014%20001-normal.jpg

Tämä päivä on menty melkein ilman sadetta, pelkästään aamusella hieman ripotteli. Oli siis aika äkkiä leikata nurmikko ja laittaa jopa pyykitkin ulos kuivumaan. Ei siellä silti lämmin ole, lämpötila keikkuu alle +20 asteessa. Jospa se kesä tästä alkaisi täälläkin...