Sää täällä on vaihdellut englantilaisen tyylikkäästi kipakasta pikkupakkasesta +7-8 asteeseen, se pitää mielen virkeänä kun ei koskaan tiedä mikä ulkona odottaa kun silmänsä aamulla avaa. Eilisen päivän satoi vettä kaatamalla, nyt on taas selkeämmän päivän vuoro.

Meidän pikkuinen joulukuusi on vieläkin koristelematta. Ne vähät olemassa olevat koristeet ovat nekin muuton jäljiltä jossain hyvässä tallessa eivätkä tule esiin vaikka kuinka huutelisi. Viikonloppuna täytyy ryhdistäytyä ja kaivella kaappien kätköt. Mutta sievä tuo meitin kuusi on. (Huomioikaa erityisen jouluinen pesuvati sangon suojana sekä tietysti myös kovin juhlava matto lattialla.) Kuusi muuten ei ole oikeasti ihan noin vino kuin mitä kuva antaa ymmärtää.

Englantilaiset ovat kovin hanakoita koristelemaan talojaan näin joulun alla. Pimeässä kävellessä tai ajellessa näkee toinen toistaan "komeampia" koristeluita ja sisustusratkaisuja. Mitä enemmän välkettä, vilkettä, värejä ja musiikkia, sitä parempi. Ja tietysti aina pitää olla vähän mahtipontisemmat ja suuremmat koristeet kuin naapurilla. Meidän naapuri luottaa siniseen joka on todellakin sieltä hillitystä päästä sekä jopa ihan kiva.

Postipoika toi tänään aivan ihania yllätyksiä, suurkiitos kotiväelle, siskolle sekä Marille ! Avaan paketit vasta jouluna joten siihen asti tuli polttelee pyllyä ihan urakalla. Ja jos joku ei vielä sitä tiedä, niin tänä vuonna aion viettää elämäni ensimmäisen kerran joulua jossain muualla kuin Suomessa. Kauan sitä asiaa arvoin ja mietiskelin ja kun työvuorotkin osuivat omalle kohdalle niin päätin jäädä tänne. Charlesin äiti nukkui pois hiljattain ja sen takia meille kaikille täällä tuleekin olemaan totutusta erilainen joulu. Yritän omalta osaltani tuoda siihen sitä suomalaista juhlan tuntua ja sitä kautta piristää kanssajuhlijoideni joulunviettoa. Pakkasessa on muutama laatikko, joulutorttuja, korvapuusteja ja karjalanpiirakoita; kaapin perällä visusti piilossa on Paradis-konvehtirasia ja niitä viikonloppuna löytämiämme Fazerin kuulia joten kyllä niillä jo jonkinlainen juhla rakennetaan. Charlesin sisko tarjoaa jouluaterian sekä meille että Charlesin isälle ja minä vien sitten tortut ja konvehdit jälkiruoaksi. Itselle oikeastaan tarvitsee enää löytää pieni kinkku ja niin joulu saa tulla.

Nyt +7 ja muuten ihan nätti päivä mutta tuulee oikein olan takaa.