Lauantaina aamupäivällä junailin kaupunkiin jossa tapasin Susannan. Shoppailimme hiukan, söimme hiukan enemmän ja käveleskelimme ympäriinsä paljon. Päivä kun oli kerrankin aurinkoinen niin yritimme siitä ilosta ottaa kaiken irti. Kovinkaan lämmin päivä ei kuitenkaan auringosta huolimatta ollut mutta sehän ei haitannut yhtään se. Teimme pitkän kävelylenkin kanavien rantoja pitkin ja kamera tietysti kulki mukana. Seuraavassa näkymiä Birminghamin kauniimmasta puolesta.

Merirosvolaivakin oli eksynyt laituriin.

Aluksi luulimme tätä patsasta ihmiseksi joka vain esittää patsasta, niitä kun näkee täällä juna-asemilla, ja miksei muuallakin, rahaa keräämässä. Vähän jännitti kulkea tuosta ohi kun mielessä oli kokoajan, että pian se patsas "herää henkiin" ja ottaa kädestä kiinni tai jotain. Vaan taisipa tuo olla ihan oikea patsas eikä elävä hemmo, ei se ainakaan liikkunut eikä sillä ole edes mitään rahankeruuastiaa edessä.

Aamu-uutisissa kerrottiin, että viemärinkansia varastetaan Englannissa tätä nykyä aivan huimia määriä. Romumetalli kun on lähestulkoon kultaakin kalliimpaa, niin siinäpä sitä kultaa sitten on tarjolla joka nurkalla. En enää muista mistä kaupungista uutinen tuli, mutta siellä oli yhden viikonlopun aikana varastettu 47 viemärinkantta ja -ritilää ja samalla aiheutettu kaupungille kymmenientuhansien puntien menetys. Siitä sisuuntuneena kaupunki ryhtyy vastatoimenpiteisiin korvaamalla metalliset (rautaiset?) kannet muovisilla vastaavilla. Eivät vain taida kestää kulutusta samaan malliin kuin edeltäjänsä jos eivät sitten ole hankkimassa jotain erikoismuovia tai sekoitetta kansien materiaaliksi. Ei taida siellä kaupungissa enää kannattaa hypellä kumpparit jalassa vesisateessa viemärin päällä.

Tämä viikko valkeni vähän lämpimämpänä, asteita on ollut päivällä jopa +20. Vaan uutisissapa kerrottiin myös, että syksy on virallisesti saapunut kun omenat ovat valmiita poimittavaksi. Se siitä kesästä sitten.