Lämpötila keikkuu +30 asteen tienoilla ja samoin tekee tämän talouden äkäisyysprosentti. Eihän tätä kukaan jaksa päivästä toiseen. No huomenna pitäisi sentään pikkuisen viilentyä mutta uskon kun näen.

Vieraiden kanssa aika kului hurjaa vauhtia, tekemistä ja näkemistä riitti ja päivittäin kävelimme ympäriinsä tuntikausia. Kävimme päiväseltään muun muassa Stratford-Upon-Avonissa jossa William Shakespeare syntyi, vaikutti ja kuoli. Hänen syntymäkotinsa on suosittu museokohde, kyllä niillä nurkilla nytkin porukkaa riitti vaikka kesä ja turistisesonki onkin vasta aluillaan. Talossa sisällä emme vierailleet mutta kävimmepä sentään haudallansa, joka sijaitsee Holy Trinity Churchin sisällä. Kuvassa syntymäkoti kadulta nähtynä. William eli 1500- ja 1600-lukujen vaihteessa joten aika lailla on maailman menoa tämäkin tönö nähnyt.

 

Stratford on kaunis kesäkaupunki kanavalaivoineen ja puistoineen.

Muutenkin aika kului samoissa merkeissä, ajelimme Birminghamissa kanavalaivalla tunnin kiertoajelun ja kävimme taidemuseossa sekä nautimme tietysti myös ravitsevasta peribrittiläisestä ruumiin ravinnosta pubilounaiden merkeissä. Äiti oli pakannut tulijoiden mukaan laukullisen tavaraa joka vielä odotti noutajaansa varastossa sekä kaikista tärkeimpänä ruisleipää, kiitos kaunis.

Uuden viikon aloitin sitten koulun penkillä tai oikeastaan siis koneen äärellä suorittaen kurssia Laki ja etiikka UK:ssa. Pääsin ihan kivasti alkuun, kuudesta suoritettavasta moduulista sain tänään luettua ja tentittyä 2. Kotitehtävät ovat vielä sitten erikseen mutta ne jätän suosiolla kurssin loppuun ja suoritan ensin tämän nettiosuuden pois alta. Päiväkävelyllä kipaisin postiin ja lähetin yliopistosta saamiani papereita eteenpäin viralliselle kääntäjälle, joka työn tehtyään palauttaa ne minulle ja sitten postitan ne edelleen farmaseuttiselle yhdistykselle. Vähän tässä alkaa deadline pukata päälle kaikessa tässä säätämisessä mutta pakko on vain uskoa, että homma hoituu. Viikonloppuna lähdemme lintureissuun Walesiin, jonne meidän piti mennä jo kuun alussa mutta silloin se jäi kun Charlesilla oli pitkiä päiviä töissä viikolla ja viikonloppuna. Nämä työkiireet eivät toki ole minnekään kadonneet mutta pääsemme sentään 2 päiväksi "lomalle".

Jennille terveisiä: Ei ole olemassa mitään takuuvarmaa keinoa jolla lepakoita voitaisiin estää tulemasta sisään. Kokeilla voi ainoastaan ripustamalla oveen hyttysverhot (ne liuskajutut siis) tai muut vastaavat, näin sanoo lepakkomies. Mutta ne on kuulemma kivoja eläimiä, lohduttaa hän. Uskokoon ken tahtoo.

Charles lähtee nyt iltatöihin lepakoita jahtaamaan ja Camilla siirtyy vielä hetkiseksi lain ja etiikan pariin. Ja vielä piti sanomani, että parvekkeen mansikkafarmi tuotti tänään 3 kappaletta ihkaoikeita mansikoita. En tosin ehtinyt ottaa kuvaa palleroista !