Melkein loppusuoralla ollaan, vielä 1 moduuli lukematta ja tenttimättä ja siihen päälle pitää vielä tehdä kotitehtäviä. Perusasiat esimerkiksi lääkelaissa ovat suurinpiirtein samoja Suomessa ja UK:ssa, mitään suuria eroja niiden välillä en havainnut joten sen suhteen kurssia on ollut aika helppo suorittaa. Tulipa opiskeltua myös Englannin julkista sairaanhoitoa ja reseptiasioita ja ne ovat enemmän kuin hyödyllistä tietoa. Muillekin tiedoksi että Euroopan unionin sisällä reseptien (ihan perus-sellaisten, ei huumeita eikä muita mömmöjä) pitäisi käydä joka maan apteekeissa sellaisenaan. Reseptimaksu täällä on kiinteä, minulta menisi minkä tahansa reseptilääkkeen lunastukseen £7,10 riippumatta lääkkeestä, ja jos reseptiasiakas on esimerkiksi alle 16- tai yli 60-vuotias, raskaana, diabeetikko, epileptikko tai köyhä (!?) lääkkeet ovat ilmaisia. Aikas mielenkiintoista (ainakin arvon kollegoiden mielestä, ei varmaankaan muiden...).

Eilen katsoin televisiosta kun kuningatar piti puheen ja avasi uuden parlamentin. Talous pitäisi kuulemma palauttaa kasvuun ja budjettialijäämä korjata. Mitäs jos vaikka aloittaisivat poistamalla turhat ja erittäin kalliit traditiot? Eilisissä touhuissa oli mukana varmastikin kymmenittäin jos ei satapäin peruukkipäisiä hännystelijöitä, osa kanteli keppejä ja osa kopautteli kantapäitä, 4 ihmistä kannatteli kuningattaren viittaa ja ainakin 5-6 tyyppiä oli vaunujen perällä kun Elisabeth ja Philip ajelivat hevosvaunuilla sinnetänne...  Muista lakeijoista ja kaikenmaailman kumartelijoista nyt sitten puhumattakaan. Näin tasavaltalaisen näkökulmasta aika turhaa pörhistelyä varsinkin tällaisena aikana, mutta olihan sitä tosi kiva katsella .

Englanti pelaa jalkapallon MM-kisoissa ja sen kunniaksi liputetaan. Lipputankoja täällä ei juurikaan ole joten sen virkaa saa toimittaa talon seinä tai auto. Charlesin mielestä tämä tosin kertoo liputtajan olevan yleensä myös rasisti, "normaalit" kadun tallaajat eivät kuulemma Pyhän Yrjön Ristiä noin vain kanniskele ja heiluttele. Tiedä häntä.

Illalla ehkä käväistään taas liskojahdissa mutta nyt palaan National Health Servicen eli julkisen terveydenhuoltojärjestelmän pariin. Lämmintä +16 ja äsken tuli jopa muutama tippa vettä.