Meillä on pakkasta ja luntakin hieman. Tai ainakin jäätä ja riitettä. Liukastakin on - sen saimme huomata kun lähdimme päiväkävelylle sorsalammelle.

Aamulla oli pari astetta pakkasen puolella ja yön aikana oli satanut lunta.

Birmingham%202014%20002.jpg

Kovasti oli kylmän näköistä ja talokin oli englantilaiseen tapaan kuin jääkaappi. Äkkiä se onneksi siitä alkoi lämmetä - sekä sisällä, että ulkona. Lumi katosi päivän aikana kun aurinkokin paistoi välillä nätisti mutta asteet eivät nousseet montaakaan astetta plussan puolelle.

Birmingham%202014%20004.jpg

Myös sorsalampi oli osin jäätynyt. Parina vuotena se on on ollut ihan umpijäässä jossain vaiheessa talvea ja silloin tulee linnuillekin jo hätä.

Birmingham%202014%20007.jpg

Joutsenet, hanhet, sorsat, nokikanat. Kaikki sulassa sovussa leivän perässä. Meillä oli mukana ulkolintujen ruokintaan tarkoitettuja siemeniä joista nämä eivät kamalasti välittäneet - pullamössöleipä oli enemmän siivekkäiden mieleen. Jätimme siis tuliaiset pienille tirpoille kuten esimerkiksi punarinnalle joka meitä nälissään seurasi pitkän matkaa.

Birmingham%202014%20010.jpg

Tämä talvinen kylmyys on oleva seuranamme seuraavan viikon mutta uuden vuoden alkajaisiksi on luvassa noin kymmenisen astetta ja vesisadetta.

Huomenna taas töihin ja arkiseen aherrukseen. Äkkiä menivät nämä vapaapäivät.