Aamulla oli pakkasta 9 astetta ja nyt muutamaa tuntia myöhemmin mittari näyttää -4.3. Aurinko kyllä paistaa nätisti muttei lämmitä. Näin talvisin normaali aamutoimi on ikkunoiden kuivaus verhojen avaamisen jälkeen ja tänään pääsin myös rapsuttelemaan jäätä pois ikkunanpielistä. Siis sisäpuolelta. Charlesilla on auton tuulilasia varten suihketta joka sulattaa jään nopeasti, ehkäpä sitä pitäisi siirtyä käyttämään myös kodin ikkunoihin.

Eilen töistä kotiuduttani avasin koneen ja aloin seurata linnan juhlia netistä. Kello oli tosin jo sen verran paljon (Suomen aikaa 21.30), että lähetys alkoi olla lopuillaan mutta pääsin silti juhlahumuun mukaan. Lisäksi tsekkasin Iltalehden ja -sanomien tarjoaman kuva-annin illan pukuloistosta joten hyvin täällä ollaan perillä kenellä oli mitä päällään, kuka floppasi ja kuka ei. Meillähän oli sunnuntaina omat itsenäisyyspäiväjuhlat Paulan luona, mukana oli arviolta 20 juhlijaa. Aluksi kuunneltiin Finlandia jota seurasi Paulan englantilaisen miehen pitämä puhe suomalaisista ja erityisesti suomalaisista naisista, sitten päästiin ruokailemaan. Pöydässä oli kaikenlaista herkkua, muun muassa lohta, silliä, lihapullia, karjalanpiirakoita, janssonin kiusausta, rosollia sekä sienisalaattia. Jälkiruoaksi söimme hedelmäsalaattia ja kahvin kanssa pullia ja joulutorttuja. Kyllä siellä vatsansa sai täyteen ja illalla kotiin päästyäni olikin mukava pyörähtää sohvannurkkaan ja nostaa jalat pöydälle

Lloyds Pharmacy tarjoaa lahjana jokaiselle työntekijälleen vuosittain 15 puntaa jouluruokailua varten ja meidän apteekin väki lähtee ulos syömään perjantai-iltana töiden jälkeen. Paikkana on The Horseshoe (Hevosenkenkä) lähellä Hall Greenin kirjastoa aivan tuossa meidän nurkilla. Eli syömistä syömisen perään, sitähän tämä joulun odotus on.

Laitan mukaan vielä pari kuvaa Sloveniasta, tuossa kun katselin kuva-albumia ja poistelin turhia otoksia. Ensimmäisessä kuvassa varsin hyödyllinen kapistus jonka löytää mm. juna- ja bussiasemilta, eli hedelmäautomaatti. Tässä sisällä pelkästään omenoita, mutta niitä oli myös banaani-, appelsiini tai sekalaisversioina. Eipä tarvitse nälkäänsä haukata suklaapatukkaa.

 

Toiseksi aika epäilyttävän näköinen putiikki, jonka nimi on Extravaganja. Ganja tarkoittaa kannabista eli marijuanaa ja kyltin vihreä lehtikin viittaa aika vahvasti sinne suuntaan. Mitä lie siis kauppaavat.

 

No nyt kuitenkin täytyy alkaa valmistautua töihinlähtöön joten lisää asiaa taas toisella kertaa.