Molemmille jotakin - sitä tämä päivä sisälsi. Charles lähti aamulla töihin ja palasi puolenpäivän tienoilla kotiin. Siitä samalta istumalta hyppäsin auton kyytiin ja hurautimme kohti Bournvillen kaupunginosaa ja luonnollisesti siinä siis samalla kohti suklaatehdas Cadburyä. Suomiloma on ihan nurkan takana ja tuliaisia oli saatava.

Birmingham%202014%20001-normal.jpg

Parkkipaikat olivat hakusessa kun tehdas on niin suosittu perheiden keskuudessa. Mikäs sen mukavampaa kuin kiertää tehdasta suklaapatukat kourassa ja tutkia suklaan syntyjä syviä aina nykypäivään asti.

Birmingham%202014%20002-normal.jpg

Cadburyn kaupasta saa suklaata kaikissa sen muodoissa ja kaikilla mahdollisilla lisäkkeillä.

Birmingham%202014%20003-normal.jpg

Uusia tuotteita syntyy kuin sieniä sateella.

Birmingham%202014%20004-normal.jpg

Ja joulukin se sieltä tulla jolkottaa. Vielä jätimme kalenterit kuitenkin kaupan hyllylle.

Suklaatia tuli tällä kertaa ostettua harvinaisen vähän - ainakin siis oman mittapuuni mukaan. Toivottavasti siis nekin vähät pääsevät Suomeen asti ja muiden käsiin.

Charles on enemmän suolaisen ystävä ja tyyppi päättikin nautiskella iltapäiväkahvin kanssa paahtoleipää Marmitella. Marmite on brittiläinen "herkku" eli hiivasta oluenpanon sivutuotteena valmistettu levite jota ainakin meillä nautiskellaan paahdetun vaalean leivän ja voin kanssa. Se jakaa kansan mielipiteet vahvasti tasan ja yleensä sitä joko vihataan tai siitä tykätään - semmoista "ihan ok"-mielipidettä ei tästä levitteestä kai ole olemassakaan. Itse en ole sitä vielä edes maistanut mutta hajusta ja ulkonäöstä itselleni tulee mieleen soosattu lihaliemikuutio. Marmite on täynnä B-ryhmän vitamiineja ja kovasti suolaistakin se kuulemma on.

Birmingham%202014%20005-normal.jpg

Ainekset Charlesin välipalaan. Voita, valkoista paahtoleipää ja purkillinen Marmitea.

Birmingham%202014%20006-normal.jpg

Ulkonäöltään ei ehkä se kaunein kukka mutta mösjöölle tuo tuntuu maistuvan. Ehkä sitä pitää itsekin joskus heikkona hetkenä kokeilla.

Tänään on ollut satamatta ja aurinkokin on välillä pilkistänyt. Asteita hippasen alle +20. Senpä takia onkin aika hankala alkaa pakata Suomea varten kun siellä on luntakin jo jossain leveysasteilla nähty. Siitä huolimatta kivaa sunnuntain jatkoa kaikille.