Perjantaina vietimme häitä kun Charlesin sisko meni naimisiin. Pääsin siis minäkin ensimmäistä kertaa osallistumaan englantilaisiin häihin. Kaikki oli muuten melko samanlaista kuin Suomessa, mutta näissä juhlissa hääkakku (joka oli enemmänkin kuorrutetun kuivakakun tapaista eikä niinkään täytekakku) leikattiin ruokailun aluksi ja siitä jaeltiin vieraille valmiiksi leikattuja paloja aterian jälkeen ja illan kuluessa. Sääkin onneksi päätti kirkastua iltapäiväksi, aamulla kun näytti vielä tosi synkältä ja sateiselta. Morsian oli kaunis ja sulhanen komea, ruokaa ja juomaa riitti ja tutustuin lähes kaikkiin Charlesin sukulaisiin samalla kertaa ja koko hääjuhla meni muutenkin aivan nappiin. Ja kuinkas muutenkaan, näistä häistä ollaan nimittäin kuhistu ja niitä ollaan järjestelty ainakin vuoden verran jos ei enemmänkin. Teemana oli jää (vaikkei täällä marraskuun lopulla oltu vielä jäätä nähtykään) ja koristelu noudatti talvista teemaa. Ensimmäisessä kuvassa meidän pöytämme nimeltään Icing (eli jäädytys tai kuorrutus), muut pöydät olivat nimeltään Ice Queen (jääkuningatar), Snowdrop (lumikello) sekä Frostbite (pakkasenpurema). Vihkiseremonian jälkeen oli vuorossa ruokailu ja puheet, sitten hetki vapaata seurustelua ennen siirtymistä baarin puolelle jossa dj soitti musiikkia ja taikuri teki temppujaan kiertäen pöydästä toiseen ja hauskaa oli! Osa vieraista muuten oli saanut kutsun vain iltatilaisuuteen, sellaiseen tapaan en ole Suomessa törmännyt. Uunituoreen pariskunnan first dance eli ensimmäinen tanssi (häävalssi) oli perinteistä poiketen rockbändi Snow Patrolin kappale ja se oli mielestäni tosi hauska yksityiskohta jonka valitseminen oli niin heidän tapaistaan ja näköistään. Hauskat juhlat olivat siis nämä!

No sitten pikkuisen työasioista, ne kun voivat kiinnostaa ainakin armon kollegoita siellä. Toisena päivänä pääsin jo tositoimiin ja vastaanottamaan vanhainkodin lääketilauksia ja jakelemaan niitä dosetteihin. Koneelle en niitä vielä ajanut, se on ensi viikolla ohjelmistossa. Lääkkeet täällä ovat hyvin pitkälti samoja kuin Suomessa mutta osa luonnollisesti on eri nimillä. Betaserc on täällä Serc, se nauratti (nimeni on Beta, Beta Serc jne). Reseptilaatikostot on aakkostettu vaikuttavien aineiden mukaan eikä valmisteen nimen mukaan, se oli ensin aika hankala asia ymmärtää. Näin tietysti saadaan kaikki samaa vaikuttavaa ainetta olevat valmisteet samaan kohtaan aakkosissa mutta se tuntuu vähän epäloogiselta. Työkavereina minulla on 4 vakituista ja 1 sillon tällöin töitä tekevä nainen, kaikki tuntuvat olevan tosi mukavia ja puheliaita. Apteekin rutiineihin kuuluu henkilökunnan turvatarkastus (?), jolloin vartija tulee satunnaisin väliajoin tsekkaamaan henkilökunnan laukut ja kaapit. Sainkin neuvon ilmoittaa heti aamulla töihin mennessäni jollekin kollegalle jos mukanani on sinä päivänä enemmän kuin 20 puntaa, koska jos vartija tulee ja löytää kaapistani paljon rahaa niin he kuulemma voivat epäillä, että se raha on tullut kassasta. Tällöin työkaveri voi vahvistaa, että sanoin jo töihin tullessani minulla olevan X summan käteistä. Outoa mutta kai sitten tarpeellista tämäkin touhu. Koeaika minulla on 3 kuukautta ja jos sen jälkeen työsuhdetta jatketaan, saan jatkaa nimikkeellä pharmacy technician jonka laillistuksen siis sain syksyllä, nyt olen nimikkeellä dispenser. Technicianilla on enemmän työtehtäviä ja vastuuta, dispenser nimensä mukaan pelkästään jakelee lääkkeitä ja oli siis se jota apteekki haki joukkoonsa. Mutta mennään nyt ensin se 3 kuukautta eteenpäin ja katsotaan sitten tilannetta. Kuvassa komeilee uusi työpaikkani Lloyds Pharmacy:

Birminghamin lentokenttä oli suljettuna lähes vuorokauden kun siirtoelintä (taisi olla maksaa) potilaalle kuljettanut pienkone teki epäonnistuneen laskun kiitoradalle. Maksa onneksi selvisi törmäyksestä ja potilas sai elimensä. Nyt kenttä on taas auki ja kaaosta puretaan rivakkaan tahtiin pois alta, televisiossa näytettiin aikamoista tungosta kentällä ja eipä se tietenkään outoa olekaan. Ja televisiosta puheen ollen, sehän on tietysti täynnä kuninkaallista kihlajaishumua tunnista toiseen.

Ulkona lämmintä +5 ja satelee pikkuisen, kunnon brittitalvi siis.