Charles arveli lähtevänsä tänään aikaisemmin toimistolta kotia kohti joten sitä tässä odotellaan. Itse pakkasin kassin valmiiksi jo aamulla ja kunhan kuski saapuu ja pakkaa niin lähdemme tien päälle kohti Yorkshireä. Illalla ekologi ja assistentti lähtevät lepakoita kyttäilemään ja sama touhu jatkuu kuulemma lyhyiden yöunien jälkeen lauantai-aamuna klo 03.00. Kivan aamuherätyksen palkintona on myöhemmin päivällä kävelyretki Emmerdalen kuvauspaikalle tai paremminkin sanoen sen ympärille, itse "kylään" ei saa noin vain marssia pällistelemään koska se sijaitsee yksityisen kartanon mailla. Netistä lueskelin, että aivan kylän ympärillä kulkee kolme eri polkua joista pitäisi olla hyvät näkymät mestoille. Saas nähdä! Onneksi on pitkä mies mukana jos itse ei ylety ottamaan kuvia puskien takaa !

Lauantain aikana ajelemme takaisin kotiin ja sunnuntaina sitten onkin taas työpäivä. Sen suhteen elämmekin jännittäviä aikoja koska vielä eilen illalla ei ollut selvää kuka tulee kanssani töihin kun yksikään varteenotettavista vaihtoehdoista ei ole käytettävissä.

Parin suomalaisen tyypin kanssa heräsi taannoin keskustelu siitä, mitä asioita kaipaa Suomesta eniten. Keskustelu koski lähinnä materiaa, koska tietysti kaikki kaipaavat perhettä ja ystäviä ja suomalaista luontoa ja puhtautta ja järviä ja saunaa ja ja ja... niitä ei tarvitse erikseen edes mainita. Itsellä tuli listaan montakin asiaa ja jostain kumman syystä paljon sellaisia jotka on helppo nieleskellä kurkusta alas. Ruisleipä, korvapuustit ja tavallinen pulla, karjalanpiirakat, Lumenen huulikiilto ja Wilhelmin makkara varsinkin grillattuna. Muut osallistuivat lisäämällä listaan mm. Marimekon pyyhkeet, muumimukit, muikut, Mynthonit, salmiakin ja salmiakkikossun, hernekeiton ja maksalaatikon. Edellisten lisäksi täältä ei arvon raadin mukaan saa vaniljasokeria, kevyitä ruokakermoja, hapankorppuja, kunnon irtokarkkeja, silliä eikä maksamakkaraa (vaikka itse kyllä olen maksapateeta ostanut ihan perus Tescosta ja hyvää oli, toim.huom.). Seuraavan kerran raadin kokoontuessa on tarkoitus miettiä, mitä täältä kaipaisi jos nyt muuttaisi pois.

Brittiläisen Monocle-lehden mukaan Helsinki on muuten maailman paras paikka elää, hieman aiheeseen liittyen.

Asteita +15 ja vettä on sadellut koko päivän. Nyt tosin alkaa vähän pilviverho repeillä. Ihanat uudet villasukat, kiitos tätikullan, ovat tiukasti jalassa!