Tänään istutin riuskat tomaatintaimet uusiin isompiin purkkeihin ja nyt sekä ne, että mansikka ovatkin ulkona voimistumassa ja nauttimassa ulkoilmasta. Yöksi taidan vielä kuitenkin hakea piltit sisään vaikka siellä lämmintä riittääkin, tällä hetkellä +18 astetta. Lisäksi kylvin salaattia ja pinaattia sekä siirsin Charlesin chilit isompiin astioihin, se porukka nautiskelee auringosta nyt keittiön ikkunalaudalla. Eli siis maatilan töitä tässä on tullut paiskittua koko aamupäivä.

Kävelin kauppaan ja matkalla sinne bongasin kivannäköisen puskan, mikä lie tuo pötkelö onkaan nimeltään. Kertokoon joku jos tietää kiitos.

Eilisestä kaupunkireissusta vähän vielä, kun kerran kamerassa oli niitäkin kuvia jäljellä. Meidän juna-asema on nimeltään Yardley Wood ja se on sellainen pikkuinen kahden raiteen pysäkki.

Birminghamin rumassa "etanassa" eli siis Selfridges tavaratalossa on Jelly beans-karkeista rakennettu härkä joka on kyllä aika herkun näköinen. Sitä on yritetty suojata innokkailta kätösiltä tuollaisilla muovilätkillä, mutta silti raukan etusorkka on aikalailla nakerrettu ja karkit nypitty parempiin suihin.

Vappumeiningit täällä kalpenevat suomalaisten rinnalla, esimerkiksi mitään krääsää kaupoissa ei ole tarjolla. Ei ilmapalloja, serpentiiniä, ei mitään. Tyypit kantavat kotiin kaljalaatikkoja, siinähän se vappujuhlinta taitaa olla. Itse laitoin sentään simaa tulemaan, sitä ei Charleskaan ole aiemmin maistanut ja nuuskittuaan sankoa tuumasi että onpa simassa outo haju. Katsotaan miten juoma maistuu kunhan valmistuu, itse tykkään siitä kovasti. Täällä vapun jälkeinen maanantai on "bank holiday" eli yleinen vapaapäivä jolloin melkein kaikki kaupat, pankit ja toimistot ynnä muut ovat kiinni, ja Charlesillakin on silloin vapaata joten taidamme ajella päiväseltään jonnekin lintuja kyttäämään. Walesissa kuulemma olisi pari varteenotettavaa vaihtoehtoa ja kun siellä en ole aiemmin käynytkään niin sehän vaan sopii.

Siirrynpä tästä keittiön puolelle, pakastinta pitäisi taas täyttää leipomuksilla ja lohtakin höyryttää ennen kuin raskaan työn raataja saapuu kotiin. Näin ne päivät vaan kuluvat vaikkei tekisikään "mitään", hassua!