Viikonloppu hurahti lintuilun ja ulkoilun merkeissä. Lauantai-aamuna ajelimme Surreyyn National Trustin omistamaan puistoon/metsään/ryteikköön etsimään jotain harvinaista lintua. Kaipaamamme tyyppiä ei tosin löytynyt mutta päivä kului silti mukavasti ulkoilmassa käveleskellen ja kotona olimme vasta ennen iltakymmentä. Sunnuntaina huristelimme Oxfordiin ja siellä Thames-joen rannalle jossa on jo parin viikon ajan oleskellut lintu joka on ilmeisesti eksynyt muuttoreitiltään ja ajautunut Amerikan sijasta Englantiin. Se olikin äärimmäisen helppo tapaus löytää kun paikalle päästyämme näimme sen patsastelevan ja keikistelevän rantaheinikossa meistä noin 10 metrin päässä. Matkalla Oxfordista kotiin pysähdyimme vielä Farnboroughissa kun Charlesin puhelin (kuuma lintulinja nääs ) kertoi jonkun harvinaisen linnun näyttäytyneen siellä mutta tyhjin käsin suuntasimme sieltä kotiin. Hauskaa silti oli!

Tänään junailin kaupunkiin kuluttamaan aikaa ja etsimään asua marrashäihin. Enpä löytänyt sieltä mitään ihmeellistä ostettavaa mutta pari ideaa sentään sain juhla-asua ajatellen. Onneksi tässä on vielä kolmisen viikkoa aikaa h-hetkeen ettei tarvitse panikoida. Bullring-ostoskeskus sekä koko kaupunki on jo joulua täynnä.

Jäin yhtä asemaa aiemmin junasta pois ja kävelin kotiin kirjaston kautta. Englannissahan kadunnimikyltit ovat usein maan tasalla tai ainakin tosi matalalla ja tässä on yksi hauska esimerkki siitä. Kyltti on todennäköisesti joskus isketty puskan reunaan ja vuosien myötä puskan siitä komistuessa ja kasvaessa kyltille raivataan aina uusi aukko. Kuvasta ei ehkä niin hyvin näy, että kyltti tosiaan on ainakin 20 senttiä puskan sisässä.

Lämmintä +12 ja aurinkokin välillä paistelee.