Charles käväisi tänään ruokakaupassa hakemassa maitoa ja nappasi samalla kotiintuomisiksi basilikasiilen. Kyseessä on siis ontto keraaminen siili jonka pinnalle sivellään vedessä liotettuja basilikansiemeniä. Siili pidetään kosteana lisäämällä vettä sen sisään aina kun tarve niin vaatii ja viikon kuluessa sitä pitäisi jo peittää hento vihreä kerros.

Birmingham%202014%20003-normal.jpg

Tällainen siitä siis pitäisi tulla.

Birmingham%202014%20004-normal.jpg

Tässä siemenet likoamassa ja siili odottelemassa vesi kyydissään.

Birmingham%202014%20006-normal.jpg

Ja tässä basilikalla kuorrutettu siili. Katsotaan miltä tyyppi ensi sunnuntaina näyttää.

Charles tosiaan käväisi ruokakaupassa jossa myydään myös paljon etnisiä ruokatarvikkeita muun muassa Intiasta ja Pakistanista. Siellä mösjöö oli bongannut hyllystä jotakin jota itse epäili korpuiksi ja osti niitä kotiinkin pienen pakkauksen. Ihan täysin ne eivät tutuilta suomalaisilta korpuilta maistuneet vaan enemmänkin kuivatuilta kuivakakun viipaleilta mutta yhdet ruskit vetäisimme silti päiväkahvikupposen seuraksi.

Birmingham%202014%20005-normal.jpg

Näitä ruskeja oli eri makuja ja kokoja, makeita ja mauttomia.

Kotipuolesta on tullut ihania paketteja ja tervehdyksiä sekä onnentoivotuksia uuteen kotiin. Kaikista viimeisimpänä ihanaisen Laina-tädin lähettämät kukansiemenet. Samat ajatukset siis sisarilla - Ellu kun lähetti tervehdyksensä hieman aiemmin eri kukkien muodossa.

Birmingham%202014%20001-normal.jpg

Kyllä nyt Charlesin kelpaa rakentaa meille kaunis puutarha joka houkuttelee paljon perhosia ja pörriäisiä.

Tämä viikonloppu on taas mennyt sateisissa merkeissä joten olen hyvillä mielin antanut ruohonkin olla leikkaamatta. Sen sijaan olemme järjestelleet autotallia ja vajaa - niissähän työmaata riittää. Tapasin Susannan pikaisesti eilen kaupungilla, kävimme haukkaamassa voileivät ja kahvit ja sitten pyrähdimme taas omille teillemme. Saipa edes hetkisen verran taas vuodattaa suomeksi ja parantaa maailmaa!