Maanantaina sain verotoimistosta shekin, ihan elämäni ensimmäisen sellaisen! Kuten olen jo sanonutkin niin veronpalautukset täällä pitää itse ensinnäkin tajuta, laskea ja hakea, automaattisesti niitä ei palauteta. Joten ankaran laskeskelun (=netissä on valmis pohja johon täytetään summat palkkakuitista ja kone hoitaa loput) jälkeen soitin verotoimistoon ja sen tuloksena shekki rapsahti postiluukusta noin viikon kuluttua puhelusta. No, sitten tietysti alkoi mietintämyssy savuta kun mietiskelin että mitähän sille shekille sitten tekisi että saisin rahat tililleni asti. Charles oli tässä vaiheessa kovasti avuksi ja kertoi, että minulla on jossain shekkivihon näköinen tilisiirtovihko joka nyt tarvitsisi löytää. Kovasti organisoituneena ihmisenä vihko löytyi tietysti heti ja pääsin täyttämään elämäni ensimmäisen englantilaisen "panolapun". Kolmas probleema syntyi siitä seikasta, että omalla pankillani on vain yksi konttori Birminghamissa ja sinne suuntaan ei juuri nyt ole tarvetta mennä, mutta sekin ongelma ratkesi näppärästi. Omalla pankillani on yhteistyöpankki joiden konttoreita löytyy joka kulmalta joten tiistaina sitten marssinkin Natwestiin asiaa selvittämään. Tiskillä aloitin asiani nöyrästi kertomalla, että tämä on elämäni ensimmäinen shekki ja tilillepano joten apu ja ohjeistus on enemmän kuin tarpeen. Pankkineiti oli ensin sitä mieltä, että tapahtuma ei onnistu Natwestin konttorissa ja että minun pitää nyt vain mennä sinne Handelsbankeniin jos rahat tililleni haluan saada mutta kollegansa kanssa neuvoteltuaan tulivat siihen tulokseen, että tilisiirto on sittenkin mahdollinen. Haikein mielin jätin shekkini ja panolappuni Natwestiin ja marssin töihin. Jännityksellä olen seurannut tilitapahtumiani ja tänään aamulla siellä sitten olikin iloinen yllätys! Veronpalautukseni oli kuin olikin löytänyt kotiin!

Sivu omasta panolappuvihostani:

Peitin tilitietojen strategiset kohdat, ettei vain kukaan teistä rakkaista lukijoista saisi päähänsä hakkeroida tiliäni tyhjäksi !

Töissä on tänään oranssi päivä tarkoittaen sitä, että kaikki laittavat jotain oranssista päälleen/ylleen myyntikampanjan takia. Yritämme tänään myydä mahdollisimman paljon ihonhoitoöljyä nimeltä Bio-Oil ja tuotteen pakkaus on kivan oranssi joten siitä tämä aasinsilta ja innostus oranssiin väriin. Itselläni on oranssit sukat, kynsilakka ja hiuspinni, muuta en tähän hätään löytänyt. Saavat luvan kelvata.

Viikko on ollut tosi viileä, iltaisin on pitänyt laittaa jopa lämmitystä hetkeksi päälle. Nyt ulkona on asteita +15 ja vettä satelee.