Perjantaita taas! Teemana tänään on roskaaminen. Kukaan teistä lukijoista ei tietenkään syyllisty moiseen joten nyt haastankin teidät roska päivässä-liikkeeseen mukaan. Lisätietoa löytyy netistä osoitteesta www.roskapaivassa.net mutta nimestäkin idean saa selville. Jokainen siis poimii päivittäin ainakin yhden roskan maasta sekä levittää sanaa eteenpäin. Kiitos

Sitten muihin turinoihin. Hertfordshiren yliopisto on julkaissut tutkimuksen jonka mukaan 25% UK:n aikuisväestöstä on kokenut jotain yliluonnollista, esimerkiksi tavannut kummituksen. Eniten näitä kohtaamisia on raportoitu Yorkshiresta, Walesista ja Humbersidesta, ei onneksi Birminghamista.

Täällä keliaakikot saavat apteekista lääkärin reseptillä maksuttomat gluteenittomat leivät, jauhot ja keksit. Suomessa Kelan maksama "ruoka-avustus" taitanee olla parinkympin luokkaa kuussa. Ja vielä apteekkimaailmaan liittyen: varasin itselleni paikan kuuntelemaan luentoa nimeltä inflammatory bowel disease eli pitkäaikaiset, tulehdukselliset suolistosairaudet. Saa nähdä ymmärränkö koko hommasta sanaakaan. Kyseessä on siis täydennyskoulutusluento joita (tai vastaavia) pitää kertyä vuodessa 9 ja niistä pitää pitää tarkkaa kirjaa. Ja vielä apteekkiasiaa: huomenna menen töihin 2 tunniksi. Yleensä viikonloput ovat vapaat mutta nyt kun meillä on pulaa työntekijöistä, teemme kukin vuorollaan parin tunnin lauantaivuoron. Siinä ajassa koko päivän töissä olevat lauantai-ihmiset pääsevät rauhassa syömään.

Illalla pimeän tultua lähdemme Charlesin kanssa katselemaan taivasta. Birminghamin tähtitieteellinen yhdistys järjestää teleskooppeineen mahdollisuuden päästä ammatti-ihmisten avustamana kurkkimaan mitä taivaalta löytyy. Sanoin Charlesille, että meistäpä on tullut kunnon astronautteja, mutta astronomi taitaa kuitenkin olla se oikea sana. Charles on tosin flunssassa joten jos kunto ei salli niin sitten tapahtuma jää väliin.

Varasin tänään ajan kampaajalle. Ensimmäistä kertaa täällä enkuissa olen siis menossa hiustenleikkuuseen viikon päästä perjantaina. Vähänkö hirvittää. Kampaaja on Maijan käyttämä ja hyväksi havaitsema Vicky ja paikan nimi Merluza. Sieltä saa näköjään kaikenlaista muutakin kauneudenhoitoon liittyvää palvelua, ei pelkästään hiusjuttuja. Merluza kuvassa toinen liike vasemmalta.

Lämmintä +10 ja pilvipoutaa.