Send her victorius, happy and glorious, long to reign over us, God save the Queen. Sitähän isänmaan ystävät täällä hoilaavat muun muassa urheilukilpailuissa ja vaikkapa futismatseissa. Ei mennyt ihan putkeen eilen siellä Brasilianmaalla kun Englanti hävisi Italialle 2-1.

Birmingham%202014%20001-normal.jpg

Charles katsoi matsin makuuhuoneen telkkarista ja sehän alkoi vasta klo 23. Itse en nähnyt ensimmäistäkään potkua. Heräsin väliajalla, kävin alakerrassa juomassa lasillisen vettä ja könysin takaisin sänkyyn. Nukahdin välittömästi.

Birmingham%202014%20003-normal.jpg

Aamulla kyselin pelin tuloksista mutta Charles ei ollut kovin halukas moisesta juttelemaan.

Birmingham%202014%20002-normal.jpg

Itse Italian (pakollisena eli arvottuna) kannattajana iloitsin - sainhan tästä voitosta pisteen työpaikalla olevaan futistaulukkoon. Työkaveri Anne sai joukkueekseen kotimaansa Englannin joten saa nähdä miten kitkerät välit meillä huomenna töissä siis tämän matsin myötä oikein onkaan. (Tosin Annen mielestä Englannilla ei ole mitään mahdollisuuksia näissä kisoissa eikä olisi kyseistä maata ristikseen arvonnassa halunnut.)

Birmingham%202014%20055-normal.jpg

Tänään käväistiin Charlesin työpaikalla hakemassa papereita ja minä toimin portinvartijana. Sielläpä oli itselleni isänmaallinen näky odottamassa.

Birmingham%202014%20038-normal.jpg

Sää on ollut sateinen mutta aika lämmin. Ukkostakin on luvassa. Tosin eilen Susannan kanssa tuli jutusteltua myös sääilmiöistä ja totesimme yhteen ääneen, ettei tässä maassa ole edes kunnon ukkosia.