Huomenna 17.3. vietetään Pyhän Patrickin päivää joka näkyy myös siellä Suomessa tai Helsingissä ainakin. Pyhä Patrick on Irlannin suojeluspyhimys joka vakiinnutti kristinuskon Irlantiin 400-luvulla. Irlannissa kyseistä päivää juhlitaan 4 vuorokautta kestävillä juhlallisuuksilla, mutta kyllä täällä Englannissakin on useat paikat koristeltu vihreällä ja oranssilla väreillä sekä kolmiapiloilla ja muutenkin meno muistuttaa lähinnä suomalaista vappua. Sunnuntaina Birminghamin keskustassa oli perinteinen Pyhän Patrickin kulkue mutta valitettavasti luin siitä vasta eilen maanantaina, joten jäi sitten sinnekin menemättä.

Lauantaina tosiaan juhlistimme äitienpäivää ja lähdimme ulos syömään. Seura oli mukavaa mutta ruoassa ja ravintolassa oli parantamisen varaa. Kaiken kaikkiaan 1,5 tuntia odottelimme pääruokia saapuvaksi, onneksi paikka tarjosi seisovan salaattipöydän jossa sitten vierailimmekin ahkerasti odottelun lomassa. Ruoka oli ihan ok mutta ei mitään mieleenpainuvaa. Emme edes halunneet nautiskella jälkiruokia siellä, joten kotimatkalla pysähdyimme Becketts Farm Shopissa eli Charlesin vanhempien lähellä olevassa maatilakaupassa hakemassa kunnon suklaaleivokset ja söimme ne kotosalla hyvillä mielin. Beckettsiltä saa ostaa tilalla tuotettuja kasviksia ja kananmunia, hilloja ja viiniä ja siellä on myös oma pikku leipomo josta saa mukaan sitten ne maistuvat leivät ja leivonnaiset. Tuleepa taas vesi kielelle!

Torstaina on sitten se haastattelu sosiaaliturvatunnuksen saamiseksi ja junamatkalla Coventryyn piipahdan keskustan ostoskeskuksessa, Bullringillä eräässä korttikaupassa joka hakee osa- ja kokoaikaisia työntekijöitä kaikkiin vuoroihin. Se voisi olla ihan kivaa puuhaa sekin, kun kyse ei kuitenkaan ole paikasta jossa aion viettää koko loppuelämäni. Kyseinen NIN-haastattelu on siis naapurikaupungissa Coventryssä jossa sijaitsee myös Charlesin työpaikka joten haastattelun jälkeen vietän suurinpiirtein tunnin odotellen, että prinssi pääsee töistä ja sitten suuntaamme siitä eteenpäin.

Ulkona paistaa aurinko, +11 astetta ja naama on yhtä pisamaa. Sisko nauraa räkäisesti kun näkee!