Tänään onkin tosi lämmin päivä, asteita varjossa +12 ja aurinko paistaa puolipilviseltä taivaalta. Veinkin heti aamusta pyykit ulos kuivumaan ja raikastumaan, täytyy tosin yrittää muistaa nostaa ne sisään ennen töihin lähtöä. Kuva on huono mutta toivon mukaan siitä erottaa nätit pienet hiirenkorvat jotka kasvavat kohisten. Yritän toisella kertaa ottaa niistä parempia kuvia iloksenne.

Eilen illalla käväisimme paikallisessa K-Raudassa eli B&Q:ssa. Charles tarvitsi jotain ainetta irrottaakseen tussin jälkiä metallista ja löysimmekin denaturoitua alkoholia eli Suomessa se taitaa olla mm. Sinolia. Hassua kyllä, täällä rajoitetaan kyseisen tuotteen myyntiä niin, että sitä ei voi ostaa sunnuntaisin. Yleisenä krapulapäivänä siis vai mikä lie syy on kiellon takana?

Muutama töihin liittyvä asia tupsahti vielä mieleen, suomifarmasisteja saattaa kiinnostaa. Täällä resepti jää aina apteekkiin ja siitä pitää kerralla ottaa koko lääkemäärä ulos tai loppu menee hukkaan, sitä ei voi myöhemmin enää lunastaa. Ja toiseksi: meillä on käytössä tabletinlaskukone tai olisiko -vaaka parempi nimitys vehkeelle. Jos 100 tabletin purkista halutaan laskea toiseen purkkiin 60, isosta purkista otetaan ensin 5 tai 10 tablettia vaa'alle ja valitaan näytteen koko (5 tai 10). Kone laskee näytteen painon jonka jälkeen purkista kaadetaan tabletteja vaa'alle niin kauan kunnes kone ilmoittaa että näytteen paino vastaa nyt 60 tablettia. Edistystä! Täällä kyseinen vaaka tulee tarpeeseen koska purkeista joudutaan tosi usein laskemaan myyntipakkauksista poikkeavia eriä asiakkaan reseptiä varten. Esimerkiksi parasetamolitablettien pakkauskoko reseptihyllyssä on joko 32 foliossa tai 500 purkissa ja kun asiakas tarvitsee siitä 412 niin onpa helppoa hurauttaa isosta purkista kyseinen lukema koneella reseptiä varten. Ilman reseptiä täällä voi muuten ostaa 400 mg ibuprofeenia jopa 96 tablettia mutta ei sitä kukaan halua, kaikki ovat parasetamolin perään. En ole tainnut 3 kuukauden aikana myydä kuin pari pientä pakkausta ibua.