Kun nyt ei satu olemaan mitään maata mullistavia uutisia raportoitavana niin palataanpa hetkeksi ihan perusasioihin. Monet teistä lukijoista ovat käyneet Englannissa ja nähneet näitä ja monia muita jokapäiväisiä asioita ihan omin silmin, mutta tässä kuitenkin muutama asia kertauksen vuoksi.

Useissa julkisissa rakennuksissa käytetään anti-vandal paint eli maalia jonka tarkoituksena on estää esimerkiksi varkauksia tai ilkivaltaa. Maali on väriltään ruma mutta käyttötarkoituksessaan oivasti toimiva. Maalipinta on ensinnäkin tosi liukas tehden esim. katolle kiipeämisen vaikeaksi, sekä myös vaatteet tahraava jonka johdosta epäilty on helppo tunnistaa. Maalin käytöstä on kuitenkin ilmoitettava näkyvällä kyltillä, koska muuten kiinteistön omistaja itse saattaa joutua vastaamaan teoistaan oikeudessa vandaalin häntä syyttäessä vaikkapa putoamisestaan tai vaatteiden likaantumisesta.

Neighbourhood watch area tarkoittaa aluetta (esim. kadunpätkää) jonka asukkaat ovat keskenään sitoutuneet pitämään ympäristöään silmällä rikollisuuden ym. varalta. Tällaisella alueella asuvat seuraavat mitä naapurustossa tapahtuu (siis hyvällä tavalla) ja jotain outoa nähdessään ilmoittavat asiasta poliisille joka toimii yhteistyössä asukkaiden kanssa. Alueesta ilmoitetaan kyltein.

Englannissa pistorasiat ovat yleensä varustetut on/off-kytkimellä. Aluksi oli tosi hankalaa muistaa napsauttaa pistorasiaan virta päälle, saatoin vain ihmetellä miksei puhelimen laturi toimikaan tai miksei se kahvi olekaan valmista. Nyt siihen on jo alkanut tottua ja se sujuu vähän kuin luonnostaan.

Maito ostetaan muovikanistereissa. Niitä on eri kokoisia (suurimman ollessa muistaakseni yli 4 litraa) ja tietysti myös eri rasvaisuusasteisia. Toisin kuin Suomessa, täällä punainen maito on kaikista kevyintä, vihreä siitä keskeltä ja sininen rasvaisinta.

Tässä nopsaan perusasioiden kurssi osa I, nyt matka vie keittiöön kun Charles palailee pian töistä.

Lämmintä +13 ja satelee vähän vettä.