Niin, missähän välissä sitä joulua laittaisi tai edes suunnittelisi? Tänään piti päästä töistä puoli kolme mutta se venyi puoli viiteen jonka jälkeen ravasin tai jopa laukkasin ruokakaupan kautta kotiin ja kotihommia tekemään. Charles lähti tänään aamulla Manchesteriin ja tulee huomenna takaisin kotiin joten mitenkäs muutenkaan sitä vapaailtaa viettäisi kuin pyykkäämällä ja tiskaamalla.

Töihin lähdin käppäilemään seitsemän maissa aamulla ja siellähän olikin oikein kunnon aamurusko päällä. Ja sehän ei tiedä hyvää loppupäivälle kuten kävikin - nyt sataa vettä ja myrskyn häntä meitä kieputtaa. Aamu oli kuitenkin kaunis.

Birmingham%202014%20004.jpg

Tien pinta oli liukas ja kävellessäkin meinasi muutaman kerran lipsahtaa ojan puolelle. Ajotiet oli suurimmaksi osaksi suolattu yön aikana mutta miksikäs sitä turhaan jalkakäytäviä käsittelemään, liukastelkoot.

Birmingham%202014%20006.jpg

Alempi kuva on otettu noin kahdeksan pintaan joten pimeää on vielä silloinkin.

Jos tosiaan itse ei sitä joulua oikein ole ehtinyt laittaa niin onneksi muut ovat.

Birmingham%202014%20008.jpg

Kauhistuttaa ajatella miten paljon nuo vilkkuvat ja välkkyvät valot vievät virtaa, se kun täällä maksaa maltaita.

Birmingham%202014%20009.jpg

Kukin tyylillään.

Birmingham%202014%20010.jpg

Tässä taitaa olla pientä kilpailua naapureiden välillä?

Ja mukaan mahtuu vielä yksi aiemmin napsaistu otos.

Birmingham%202014%20001.jpg

Poro ja jääkarhu sulassa sovussa autotallin katon päällä. Tyylikästä.

Charlesin mielestä meillekin saisi jo joulu tulla joten taidan olla pakotettu viikonloppuna jotain tekemään asian eteen. Suunnittelin Ikea-reissua joten ehkä sieltä löytyisi edes kynttelikkö ikkunalle. Eläviä kynttilöitä meillä kyllä poltetaan heti kun illat pimenevät ja aina pitkään keväälle asti.

Nyt on asteita kuusi ja Englannin rannikolle annettu noin sata kilometriä tunnissa etenevän myrskyn takia varoitus. Liikenne kuulemma takkuilee, junat myöhästelevät ja meri tunkee sisämaahan. Jotain hyvää siis Birminghamissakin - enempää keskellä maata emme voisi enää olla joten rannikolle on pitkä matka ja tuulikin tyyntyy tänne päästyään. Perjantaille tosin saattaa olla lunta luvassa ja sehän on aivan oma tarinansa se.