Kamalan pitkä työviikko on vihdoin ja viimein takana ja tästä viikonlopusta nautin varmasti enemmän kuin koskaan. Sama rumba tosin jatkuu vielä ensi viikonkin mutta kun nyt lataan akut kunnolla niin eiköhän siitäkin selvitä. Viime viikolla työtunteja tuli yli 50 ja perjantaina illalla jalat alkoivat jo olla aika loppu. Siihen tunteeseen tottuu eikä jatkuvaa jaloilla olemista edes yleensä huomaa mutta perjantaina koipia särki ja askel alkoi hidastua. No, nyt on taas ihan uudet jalat alla ja näillä mennään. Kun viikko on ollut mitä on, niin eipä ole paljon tullut kuvattuakaan eikä ole muuta kerrottavaa kuin että töissä on oltu. Mennäänpä siis hetkeksi Lontooseen jossa siis olimme viime viikolla kolmen päivän pikareissulla.

Perjantaina junailimme Lontooseen puolen päivän tienoilla ja kamalasti ei ollut ohjelmaa suunniteltuna sille päivälle. Junamatka kesti 1,5 tuntia ja maksoi £6 joten tällä kertaa valitsimme julkisen kulkuneuvon oman auton sijaan. Marylebonen asemalta suuntasimme metrolla Kensingtoniin jossa tämänkertainen hotellimme sijaitsi pienen sivukadun varrella.

Lontoo%202015%20001.jpg

Kävimme heittämässä kamat hotelliin ja lähdimme hetikohta liikenteeseen koska maha vaati jo kovasti ruokaa sisäänsä. Tie vei Covent Gardeniin ja siellä istuimme alas ja söimme rauhassa lounaat ja katselimme ihmisvilinää.

Lontoo%202015%20006.jpg

Oikeassa reunassa erottuu sininen ovi jossa on kovasti valkoisia muumin kuvia ympärillä.

Lontoo%202015%20009.jpg

Covent Gardenista lähdettyämme käppäilimme ympäriinsä ilman mitään sen kummempaa päämäärää ja lopulta päädyimme Thamesin varrelle.

Lontoo%202015%20014.jpg

Ilma oli nätti muttei kamalan kuuma joten se oli vallan passeli pienelle perjantaikävelylle.

Lontoo%202015%20019.jpg

Iso-Penttikin siellä kökötti ja pakkohan siitä oli taas kuvia napsia vaikka niitä on jo varmaan satapäin ennestäänkin.

Lontoo%202015%20026.jpg

Pääministerin asuntoa vartioi tällä kertaa kuusi aseistettua poliisia. Kaksi portin edessä seisovaa oli kovasti juttutuulella ja keskustelivat turistien kanssa mistälie, emme jääneet kuuntelemaan.

Iltakävely päättyi kauppaan josta ostimme hotellihuoneeseen juotavaa ja pientä purtavaa. Teevalikoima siellä oli aika valtava mutten nyt tällä kertaa kuitenkaan niitä alkanut lapata hihnalle.

Lontoo%202015%20032.jpg

Siinä olisi tuliaisia vaikka koko suvulle.

Perjantai menikin siis kivasti putkeen ja lauantaille oli suunnitelmissa Hyde Park. Siellä kun olisi tarjolla musiikkia vaikka minkälaista. Mennään Hyde Parkiin sitten toisella kertaa.

Nyt meille on tullut kesä ja asteita on noin +20. Puutarhurointia siis luvassa ja kai sitä siivotakin pitäisi kun ei ole viime aikoina ehtinyt paljon imuria ulkoiluttaa. Kivaa viikonloppua kaikille!