Töiden jälkeen laitoin leipäkoneen hommiin ja (toivottavasti) herkullisen focaccian pariin. Noin tunnin kuluttua kone on hommansa hoitanut ja pääsen nauttimaan raskaan työn tuloksista. Tässä onkin nyt sitten aikaa katsoa uutiset ja lueskella netistä missä mennään. Ulkona alkoi juuri sataa joten toivon mukaan kaikki mahdolliset huligaanit kastuvat läpimäriksi ja paleltuvat tuonne kaduille.

Työpaikan lähellä olevassa Solihullissa suurin ostoskeskus Touchwood sulki ovensa tänään jo varhain alkuillasta mutta mitään mellakoihin viittaavaa en ole netistä ainakaan tähän mennessä löytänyt. Liekö vain varotoimi sitten. Töistä kotiin kävellessäni näin useita poliisiautoja kaduilla mutta mitään häiriötä ei tullut vastaan. Keskustan Bullring sulkeutui klo 16 normaalin iltayhdeksän sijaan ja ostoskeskus on täytetty vartijoilla ja vartiokoirilla. Epäilenpä, ettei kaupungissa mikään muukaan ole auki ainakaan kovin myöhään. BBC:n uutisten mukaan Birminghamissa ei ainakaan tällä hetkellä ole niin rauhatonta kuin parina viime iltana ja yönä on ollut joten toivo tässä vielä siis elää. Samoin Manchester on hiljaisempi kuin eilen.

3 miestä jotka kuolivat eilen puolustaessaan naapurustoaan kuuluivat Birminghamin arabiyhteisöön ja heistä yhden isä puhui juuri televisiossa. Hän pelkää, että arabit yrittävät kostaa nämä kuolemat "valkoisille" kierteen jatkuen puolin ja toisin tästä eteenpäin. Hän ei halua tästä tulevan mitään rasistista sodankäyntiä vaan puhuu rauhan puolesta.

Mellakat voivat myös siirtää Englannin Valioliigan otteluita ja sen luulisi tuntuvan myös rettelöivässä roskasakissa koska luulisi heistäkin erittäin suuren osan olevan jonkin sortin jalkapallofaneja. Siitäs saavat! Charleskin oli suunnitellut menevänsä lauantaina kavereidensa kanssa kaupunkiin katsomaan futista mutta voipi olla ettei menekään.

West Midlandsin eli tämän meidän alueen poliisi on saanut lisävoimia ja apujoukkoja Skotlannista; tervetuloa Englannin sydämeen hamemiehet !