Iso osa ystävistäni tietää, että olen Banksy-fani. Banksy on bristolilainen taiteilija joka esiintyy anonyyminä. Hänen erikoisalaansa ovat graffitit mutta niiden lisäksi hän tekee installaatioita sekä maalaa ja piirtää. Hänen töillään on yleensä joko poliittinen tai humoristinen tausta ja hän ottaa usein kantaa maailmalla kohua herättäviin uutisiin tai muihin tempauksiin. Syy Banksyn tuntemattomana pysymiseen on tietysti se, että myös täällä Englannissa graffitien maalaaminen julkisille paikoille on rikos ja senpä takia häntä voidaan kutsua taideterroristiksi. Itselläni on kaikki Banksyn kirjat hyllyssä ja olen jo aiemmin päässyt hänen töitään näkemäänkin. Tällä kertaa nämä Banksy-turistit kurvasivat kohti Cheltenhamia, sinne kun oli sunnuntaina ilmestynyt teos jonka tekijäksi arvellaan noin 80% varmuudella tätä kyseistä herraa. Vielä hän ei ole sitä omaksi työkseen varmistanut mutta kovastihan se siltä näyttää.

Birmingham%202014%20012-normal.jpg

Paikalla oli paljon muitakin pällistelijöitä ja kaikki halusivat vuorollaan mennä puhelinkoppiin kuvattavaksi. Tämän teoksen nimi on kuuleman mukaan "walls have ears" eli "seinilläkin on korvat" liittyen Edward Snowdenin tietoturvapaljastuksiin.

Birmingham%202014%20010-normal.jpg

Paikalla oli myös nuorempaa Banksy-fanikantaa. Itse en kuvattavaksi halunnut siinä tungoksessa pyrkiä vaan annoin muiden hoitaa homman kotiin ja tyydyin vain ihastelemaan työtä ja ottamaan satunnaisia kuvia ventovieraista ihmisistä puhelinkopissa.

Tämä viikko on ollut töissä taas erityisen kiireinen pääsiäispyhistä johtuen. Nyt onkin ihana hengähtää 4 päivää ja vain laitella tavaroita paikoilleen. Ehkäpä nyt on aikaa hoitaa puutarhaakin - varsinkin kun postipoika toi Suomesta kivan tervehdyksen kun Ellu-tädin kortin välistä paljastui nämä ihanaiset:

Birmingham%202014%20015-normal.jpg

Charles oli näistä kovin innoissaan ja löytää kaunokaisille varmasti sopivan paikan. Kiitos Ellu!

Lämmintä on kympin paremmalla puolella mutta hetikohta kun töistä lähdin ja pyöräni liikkeelle polkaisin alkoi taivas uhkaavasti näyttää mustalta. Hyvää pääsiäistä kuitenkin kaikille sinne koti-Suomeen ja muuallekin!