Eilen lauantaina auteltiin Charlesin isää uuden keittiön suunnittelussa, vanha keittiö kun alkaa olla aikansa elänyt ja kulahtanut. Avunantomme sisälsi lähinnä mielipiteitä väreistä ja materiaaleista sekä kyydityksen erääseen keittiöfirmaan katsastelemaan mitä on tarjolla ja mihin hintaan. Sama show jatkunee tulevina viikonloppuina, hätiköiden kun ei hänkään sotaan lähde.

Keittiökaupasta karkasimme Charlesin kanssa hetkeksi viereiseen kirjakauppaan. Siellä kohtasimmekin mukavan yllätyksen:



Kauppa tarjosi asiakkailleen katselun ja silmäilyn lomassa myös maallisen elämyksen kahvin, teen ja keksien muodossa. Istuimmekin hetkisen pehmeällä sohvalla ja nautiskelimme kupposet kahvia ennen matkan jatkumista. Ostin kivalta sedältä yhden kirjan ensi kesää ajatellen:



En kylläkään Yliopisto-lehteä vaan kirjan vihannesten ja hedelmien kasvatuksesta ruukuissa. Saa nähdä mitä kevät ja kesä siis tuovat tullessaan. Helsingin Yliopisto-lehti tupsahti postiluukusta ihan yllätyksenä, enhän sellaista ole kertaakaan valmistumiseni jälkeen vastaanottanut. Mistä lie ovatkaan saaneet idean lähettää moisen julkaisun juuri nyt tulemaan ja vieläpä ihan ihka oikeaan osoitteeseenkin. No mukavahan sekin on lueskella.

Charlesin isä on myös tyhjentänyt ullakkoaan kaikesta sinne kertyneestä tavarasta ja muutaman kassillisen Charleskin on sieltä kotiin kantanut. Lähinnä kirjoja ja lehtiä herra on sieltä tuonut tullessaan mutta eilen saimme kotiin tuomisiksi jotain ihan muuta:



Dinosauruksia ja härän. Kovasti kyllä kakistelin, ettemme taida moisia täällä taloudessa kaivata mutta mösjöö oli sitä mieltä, että eläinkunnan edustajat muuttavat meille asumaan. Taitavat täällä meillä siis hävitä niihin samaisiin ullakon kätköihin moiset.

Sää veti tosi kylmäksi, nollan tienoilla mennään ja kovasti on yöpakkasia ja luntakin luvassa. Eilen satoi hiukan lunta mutta se suli märkään maahan samantien. Tulevina päivinä ei sitten kuulemma moinen sulamisilmiö tulekaan tapahtumaan. Eli luvassa on siis liikennekaaos, lentokenttien, moottoriteiden ja koulujen sulkeutuminen, maidon loppuminen kaupasta ja mitähän pikkuista muuta vielä. Tämä kaikki muutaman lumihippusen tähden.