Mennään vielä kerran kauniin Tonavan rannalle ja sitten luulenkin Budapestin loman olevan paketissa myös täällä blogin puolella. Vuorelle kavuttuamme ja sieltä alas matkattuamme kävelimme hetken verran Budan puolella joenrantaa pitkin kohti seuraavaa etappia, linnanvuorta eli Várhegya, Castle Hilliä. Siellä sijaitsee muun muassa (jo nimenkin perusteella arvattavissa oleva) kuninkaallinen palatsi. Siellä ei tosin nimestään huolimatta koskaan ole asunut yksikään Unkarin kuninkaalliseen sukuun kuuluva henkilö ja nykyään rakennus toimii museona ja kirjastona.

Tälle Linnanmäelle matkattiin jännällä värkillä, kiskoja pitkin kulkevalla köysiradalla.

Budapest%202015%20255.jpg

Radalta näki kivasti Pestin puolelle. Meidän hotelli oli aivan kuvan oikeassa reunassa olevien vaaleiden rakennusten takana.

Budapest%202015%20217.jpg

Ja perille päästyämme edessä avautuikin kauniit näkymät. Oli vanhaa rakennusta uuden seassa, oli museota ja kauppaa ja olisihan siellä päässyt vaikkapa jousiammuntaakin harrastamaan.

Budapest%202015%20226.jpg

Rakennukset olivat tosiaankin kauniita ja niin täynnä hienoja yksityiskohtia, että niiden katseluun olisi voinut kuluttaa enemmänkin kuin puoli päivää.

Budapest%202015%20219.jpg

Yllättävän vähän mäellä oli porukkaa, siellä sai ihan rauhassa tallustella ja katsella

Budapest%202015%20223.jpg

Parin pienen kahvilan ohi kävelimme ennen kuin nälkä pääsi yllättämään ja pysähdyimme voileiville ja kahvikupposille.

Budapest%202015%20234.jpg

Tämän rakennuksen katto oli tosi kaunis ja värikäs.

Budapest%202015%20236.jpg

Ja tällaiset näkymät Linnanmäeltä avautuivat kun ampuma-aukoista tiiraili alaspäin.

Budapest%202015%20248.jpg

Nämä vahdit esittivät hienon ohjelmanumeron aseidensa kanssa astellessaan, selvästi oli koreografia hallussa. Kunniamaininta virnuilusta, hymyilystä ja vilkuttelusta - sitä kun esimerkiksi täällä meillä Lontoon linnan edessä ei pääse koskaan näkemään vaan meidän vahdit ovat kuin puusta veistettyjä. Lasiseinäinen rakennus on köysiradan pääteasema mäen päällä ja sitä kohti tässä olimme valumassa tarkoituksena matkustaa kopperolla takaisin alas ja sillan yli kohti Pestin puolta.

Sitä ennen poikkesimme vielä Budapestin keskustan kauppahallissa joka on rakennettu 1800-luvun lopulla.

Budapest%202015%20260.jpg

Mitään ei tarttunut matkaan vaikka tarjolla tietysti kauppahallin periaatteiden mukaisesti oli ihan mitä vain. Kiertelimme hieman ja sitten oli aika lähteä hotelliin pakkauspuuhiin. Lento kotiin oli puoliltapäivin joten ihan mikään ylen aikainen aamuherätys ei ollut onneksi kyseessä.

Kaunista Budapestia voin suositella matkakohteeksi melkeinpä kaikille. Paljon siellä on nähtävää ja tehtävää eivätkä hinnatkaan päätä huimaa. Kesällä kaupunki on varmasti vielä ihmeellisempi joten ehkä mekin lähdemme seuraavan kerran matkaan jonain lämpimänä kesäpäivänä.

Ihan viimeiseksi vielä erityiskiitos Joonakselle vinkeistä ja kaikesta avusta, oli ilo olla yhteyksissä ja saada kullanarvoisia vinkkejä matkan ja kaupungin suhteen. Ihana olet!

Menkäähän Budapestiin ihmiset!