Charles alkoi eilen illalla ehdotella retkeä tälle päivälle kun eteläisessä Englannissa oli nähty joku harvinainen tirppa. Lupasin lähteä apumieheksi jota kuitenkin kaduin ankarasti kun vasta myöntymiseni jälkeen kuulin auton starttaavan kello 7 aamulla. No, luvattu mikä luvattu ja kello herättämään 6.30. Matkaa teimme kolmisen tuntia ja päädyimme paikkaan nimeltä Brixham joka on melkeinpä eteläkärjessä. Siellä meitä odotti aurinkoinen sää ja pitkä rivistö lintubongareita joten ei ollut vaikeuksia hakeutua kyseisen tirpan ääreen. Mikä lie olikaan - mulle tulee aina kovin vaivautunut olo kun ohikulkevat ihmiset kyselevät mitä oikein tiiraamme. En nääs yleensä edes muista linnun nimeä saati osaa lausua sitä. Sen takia yritän aina hinautua Charlesin lähimaastoon niin mies saa hoitaa mahdolliset haastattelut. Toki bongaritkin jutustelevat toisilleen (kovin englantilaiseen tapaan) jatkuvasti ja viimeistään siinä vaiheessa paljastun huijariksi kun en edes tiedä mitä siellä kyylätään. Yleensä keskityn vain kuvaamaan maisemia mutta tällä kertaa näin myös tirpan itsensä. Mikä lie olikaan.

Kuva%201036-normal.jpg

Kuva%201037-normal.jpg

Kuva%201039-normal.jpg

Kuva%201041-normal.jpg

Kuva%201043-normal.jpg

Tällä kertaa jouduimme Charlesin kanssa takariviin. Tirppa sukelteli tuolla veneiden välissä.

Kuva%201050-normal.jpg

Kuva%201052-normal.jpg

Puolisen tuntia seisoskeltuamme Charles päätti, että kun tämä bongaus oli mennyt näin sujuvasti niin samalla reissulla käväisemme myös parin tunnin matkan päässä sijaitsevassa Portlandissa. Siellä kun oli nähty brunnichs guillemot eli suomeksi googlen mukaan pohjankiisla. Enpä ole tuollaisestakaan aiemmin kuullut. No ei kun autoon ja kohti Portlandia kun kerran päivänvaloakin vielä riitti.

Kuva%201062-normal.jpg

Sielläkään ei ollut vaikeuksia hakeutua oikealle bongauspaikalle.

Kuva%201065-normal.jpg

Osa bongareista istuskeli kivien päällä kaukoputket tanassa.

Kuva%201068-normal.jpg

Osa tyytyi tyynesti istumaan pyllyllään.

Tämän islantilaisen vierailijalinnun näimme kahdesti - minäkin siis jopa näin! Sen jälkeen oli aika siirtyä kylmästä viimasta sisätiloihin teetä nautiskelemaan ja siitä sitten karautimme sen samaisen kolmisen tuntia kotiin. Pitkä oli päivä ja nyt väsyttää jo ihan sikana mutta oli mukava puuhastella jotain muuta kuin television katsomista.

Kuva%201073-normal.jpg

Lämmintä riitti noin 7-8 astetta auton mittarin mukaan. Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!