Kirjoittamani höpinä hävisi taas kerran tallennusvaiheessa jonnekin avaruuteen, se näyttää siis olevan Vuodatuksen ongelmakohta. Mutta nyt olinkin jo kahdesta vahingosta oppineena niin kaukaa viisas, että tallensin tekstin Wordiin ennen julkaisemista, hah!

Lupaukseni mukaan minun pitäisi sitten yrittää listata niitä hyviä puolia. Olikin muuten vaikea tehtävä ! Noei.

*Ihmiset tällä saarella ovat avuliaita ja ystävällisiä. Esimerkiksi ovia pidetään aina auki muille ja annetaan toiselle tilaa mennä ovesta sisään ensin. Joka väliin muistetaan sanoa moneen kertaan ”please” ja ”thank you”. Poskisuudelmat ovat arkipäivää (se tosin herätti aluksi kummastusta ja hämmästystä). Myös autolla ajaessa annetaan kolmion takaa tulevalle tietä. Jos astuu jonkun englantilaisen varpaille niin hän on ihan satavarmasti se joka pyytää anteeksi ensin.

*Ruoka sekä ylipäätään eläminen ja asuminen (lukuunottamatta kaasua ja sähköä) ja joukkoliikenteen käyttäminen on halpaa. Muutamalla punnalla saa vaikkapa auton käsinpesun ja samalla rahalla useista paikoista vatsansa täyteen hyvää ruokaa. Busseissa ja junissa on tiettyjä aikoja ja vuoroja jolloin lipun saa punnalla vaikkapa meiltä Birminghamista Lontooseen.

*Lähes joka kadunkulmassa on ainakin yksi pieni kauppa jossa on suhteellisen hyvä valikoima perusruokatarvikkeita ja kaikissa komeroa suuremmissa kaupoissa on myös ilmainen yleisö-wc. Kaupat ovat auki pitkään, jotkut jopa 24 tuntia vuorokaudessa.

*Julkinen terveydenhuolto toimii hyvin ja jonot ovat suhteellisen lyhyet ainakin näin helsinkiläisen näkökulmasta.

*Kirjeposti kulkee ja kusti polkee maanantaista lauantaihin. Jos oikein innoissaan joskus odottaa jotain lähetystä eikä sitä näy vielä perjantainakaan niin sen saamiseksi on aina vielä se yksi mahdollisuus lauantaina.

*Paperin, lasin, muovin, metallin ja puutarhajätteiden kierrätys toimii erittäin vaivattomasti, sen kun vaan vie kamat kadun reunaan tiettynä viikonpäivänä tietyn värisissä laatikoissa niin ne tullaan siitä hakemaan.

*Tiettyyn puntamäärään asti palkkaa saa tienata verottomasti (tosin en tiedä miten tämän tulee jatkossa käymään kun valtion kukkaronnyörejä kiristetään). Jos on esimerkiksi työtön työnhakija tai pitkäaikaissairas lääkkeet ja monet muut tarpeelliset asiat saa ilmaiseksi (tosin ei tietoa miten kauan tämäkään pätee).

*Maan historia on kertakaikkisen uskomaton ja kiehtova ja siihen voi uppoutua tuntikausiksi pääsemättä kuitenkaan ihan sitä pienintä pintaraapaisua pitemmälle. Joka paikassa on toinen toistaan upeampia kauniita kartanoita ja linnoja ja sisäänpääsy niihin on joko ilmainen tai maksu minimaalinen.

*Kaikista pattitilanteista selviää sanomalla ”En tiennyt, olen ulkomaalainen”! Sillä saa kaiken anteeksi ainakin kerran. Toimii kaikkialla, myös kotiolosuhteissa !

*Miepä kun tykkään sateesta niin ei kai tämän paremmin asuinmaataan voisi valita.

 

Loppukevennyksenä taas yksi pähkinä purtavaksi. Tehtävänanto kuuluu: Missä Molly luuraa?

 

Terveisiä vaan äipälle !