Pakkanen - kuljetaan nenät huurussa! Pakkanen - voi kun pian tulis!

Ja tulihan se taas meillekin. Puolilta päivin alkoi sataa lunta, aluksi hiljalleen mutta sitten hiutaleet muuttuivat märiksi hanskoiksi ja ne alkoivat jäädä maahan. Siitähän töissä taas alkoi se sama virsi ja voivottelu, että mitenkäs sieltä päästään ikinä elävinä kotiin. Kolme tyyppiä seisoi ovella rivissä lunta tuijottamassa ja yksi jatkoi töitään. Ei tarvinne kertoa kuka se yksi oli. Välillä kuului kutsu mennä katsomaan lunta mutta enpä viitsinyt.

Kivan näköistä ulkona on ja valoisaa.

Birmingham%202015%20002.jpg

Varsinkin kun eihän sitä lunta nyt tuon enempää satanut, muutama sentti valkoista jäi paikoitellen maahan.

Birmingham%202015%20003.jpg

Oma jalkinevalinta oli väärä tälle päivälle. Lenkkarit olivat sekä liukkaat, että myös päästivät kaiken loskan ja lumen sisäänsä. Kotiin päästyäni olin polviin asti sohjossa.

Birmingham%202015%20004.jpg

Säätiedotuksessa on varoitus jäästä ja lumesta joka tietysti on ainakin jään suhteen ihan paikallaan.

Birmingham%202015%20005.jpg

Takapihalla loimotti ilta-aurinko joka painui mailleen noin viiden maissa.

Hetikohta kotiin päästyäni Charles kurvasi pihaan ja lupasi kokata meille molemmille ruokaa. Oma hommani oli keittää kahvit ja sen teinkin samantien. Charles tarjoili meille erittäin elegantin englantilaisen "pikaruoan" - kalapuikkovoileivän. Koskaan en ole tätä kyseistä "herkkua" maistanut vaikka se komeilee usein esimerkiksi kahviloiden listoilla ja nyt ei ollutkaan muuta tarjolla joten se meni ääntä kohden.

Birmingham%202015%20001.jpg

Se on todellakin sitä mitä nimi lupaa eli kalapuikkoja leivän välissä. Seuraavaksi on varmaan kokeiltava vielä suositumpaa voikkariherkkua - sipsileipää. Se rakennetaan samalla tavoin kuin tämä kalapuikkovoikkari mutta täytteenä on luonnollisesti läjä sipsejä. Brittein saarilla on jopa muutama sipsileipäkahvila joiden listoilta ei löydy mitään muuta kuin kyseistä herkkua eri mausteilla. Charleskin sipsileipää aina joskus kotona rakentelee mutta itseltäni on vielä jäänyt syömättä.

Nyt asteita pari pakkasen puolella ja viikonlopustakin on ennusteiden mukaan tulossa kylmä. Toivottavasti myös vähäluminen.