Viikonloppuna käväisimme Charlesin kanssa festaroimassa kun Tanworthissa, eli noin vartin ajomatkan päässä pidettiin viikonlopun yli kestävät Lunar-musiikkifestarit. Me käväisimme siellä päiväseltään vain sunnuntaina ja kaappasimme kainaloon monta litraa vettä, retkeilytuolit ja aurinkorasvaa. Ohjelmistossa oli musiikkia ja performanssia joka lähtöön, mutta erityisesti Charlesille oli eräs miekkonen nimeltään Julian Cope kovin mieluinen esiintyjä. Mikäs siellä oli istuskellessa kun aurinko paistoi nätisti ja välillä piti käydä varjon puolella viilentymässä. Aurinkorasvaa kului paljon mutta eipähän meistä kumpikaan palanut joten sitä kannattikin lotrata oikein isommalla kädellä.

Lunar%202015%20002.jpg

Kyseessä ei ole mikään isomman kokoluokan festari joten tilaa riitti ja kaikki olivat liikkeellä rennolla ja kiireettömällä asenteella. Pitkiä jonoja ei päässyt syntymään edes vessojen eteen mikä on luksusta.

Lunar%202015%20005.jpg

Festareilla oli paljon lapsiperheitä ja pienimmille oli järjestetty ohjelmaa kasvomaalauksista hulavanteen pyöritykseen ja liukumäestä saippuakuplien puhalteluun.

Lunar%202015%20010.jpg

Todistettavasti ainakin yksi pilvi leijaili taivaalla mutta ei se kovin pitkää taukoa auringonpaisteesta suonut.

Lunar%202015%20011.jpg

Alueen perällä oli sekä kahviloita, että ruokakojuja ja saipahan sieltä ostaa halutessaan myös vaatteita tai saada reikihoitoa tai hierontaa vaivaansa.

Lunar%202015%20012.jpg

Ruoka oli kasvispainotteista ja monessa kojussa myös luomua tai lähiruokaa. Ostin meille parilla punnalla tuopilliset poreilevaa seljankukkamehua ja sekös oli helteessä hyvää sekä mielelle, että keholle.

Lunar%202015%20036.jpg

Tämä herra on kirjailija, muusikko, musiikintekijä ja vaikka mitä muutakin. Kyseessä on esiintyvän taiteen monitoimimies Julian Cope jonka tunnin mittaista esitystä Charles odotti innolla aamusta alkaen ja tykkäsi kovasti kuulemastaan ja näkemästään. Festareilta kotiin lähtiessämme meitä odotti erittäin mukava yllätys artistien sisäänkäynnin edessä kun Julian siellä jutusteli erään toisen esiintyvän artistin kanssa. Charles bongasi miehet kaukaa ja laukkasi innoissaan paikalle yhteiskuvaa pyytämään. Sainkin otettua kivan kuvan Charlesille muistoksi siitä hetkestä.

Lunar%202015%20045.jpg

Vielä iltayhdeksänkin aikaan aurinko jaksoi paistaa mutta selvästi viileämmäksi oli ilta käynyt. Kävelimme autolle laiskasti lompsien ja viileydestä nauttien. Päivä oli erittäin mukava ja ensi vuonna tulee varmasti mentyä uudelleenkin!

Tänään asteita +15 ja tuuli on ollut aika kylmä. Aamuseitsemän jälkeen olisi takki ollut tarpeen mutta eipä tullut otettua moista mukaan.

Perjantaina aamulla lähdemme Charlesin kanssa pienelle reissulle Ruotsiin joten sieltä on matkakertomusta luvassa kotiin palattuamme.