Eilen illalla istuimme olohuoneessa televisiota katsellen kun kuulimme helikopterin äänen tulevan ihan kuin korvan vierestä. Kopteri kiersi ympyrää suoraan yläpuolella ja pitihän sitä sitten mennä parvekkeelle ihmettelemään. Se pörräsi ihan tuossa takapihalla olevan puiston yllä ja valotti isolla ja kirkkaalla valolla alas. Charles tiesi sen olevan poliisikopteri joka auttoi maan kamaralla olevia kollegoitaan löytämään pakenevan tai piileskelevän ihmisen. Noin 5 minuutin kuluttua valo sammui ja kopteri lähti pois, löysivät siis ilmeisesti sen ketä olivat etsimässä. Hurjaa!

Tämän päivän tehtävälistalla oli noutaa kirje joka ei eilen mahtunut postiluukusta sisään joten lähdin postiin, aamulenkille ja kauppareissulle samalla kertaa. Hall Greenin postin noutopiste on auki arkisin klo 7-12 ja se sijaitsee noin puolen tunnin kävelylenkin päässä, lähellä Hall Greenin kirjastoa. Paikka on aika epämääräisen näköinen ja siellä tulee aina sellainen olo, että on luvattomasti toisten takapihoilla käppäilemässä.

Noutopiste on pihan perällä sijaitseva pikkuinen kuuma koppero, jonka ovet ja ikkunat ovat täynnä ohjekylttejä ja varoituksia ja kehotuksia ja neuvoja perienglantilaiseen tapaan.

Ovessa lukee mm. "ethän avaa ja lue postia heti toimistosta poistuessasi, koska saatat kompastua rappusissa ja loukkaantua" ja "henkilökuntamme ei tarvitse sietää minkäänlaista väkivaltaa, uhkailua tai huonoa käytöstä". En muista onko tullut aiemmin mainittua, mutta tämä maa on nöyrien kylttien ja huomautusten ja pyyntöjen ja varoitusten luvattu maa. Suomessa saattaa olla kyltti jossa lukee "älä tallaa nurmikkoa" mutta täällä sama asia sanotaan "ethän millään viittis kuule tallata nurmikkoa katoppa kun se olis tavallaan vähän niinku kielletty ja sitäpaitsi saatat vaikka liukastua ja loukata ittes tai kaatua koirankakkaan ja sehän ei oo hauskaa se".

Illalla on suomalainen keskusteluryhmä ja ajattelin leipoa tämänkertaiselle emännälle Leenalle omenapiirakan tuliaisiksi, saimme nääs Charlesin äidiltä 2 isoa pussillista omenoita ja niitä pitäisi nyt käyttää ahkerasti leivontaan ja tietysti muutenkin.

Lauantaina minulla on treffit Päivin kanssa, ja toivon mukaan saamme paljon puhutun ratsastusharrastuksen vihdoin ja viimein alulle.

Lämmintä +10 ja hetken aikaa oli jo lämmitys päällä tänään, sen verran tuntuu kolealta sisälläkin kun ulkona sataa.