Kylläpä viikonloppu hurahti taas oikein salamavauhtia, varsinkin kun oli kaikenlaista puuhaa jo valmiiksi mietittynä. Perjantaina sain myönteisen päätöksen koskien national insurance-numeroa eli "sosiaaliturvatunnusta" joten sen suhteen on nyt sitten onneksi hässäkkä ollutta ja mennyttä. Leivoin numeron kunniaksi suklaakakun ja sitä mutustellen sitten juhlittiin kun Charles tuli töistä. Perjantaina oli myös kuukausittainen suomalaisen keskustelupiirin tapaaminen, tällä kertaa Moseleyssä ja mukavaahan siellä oli kuten aina.

Lauantaina veimme Charlesin äidin Birminghamin taidemuseoon katsomaan Staffordshire Hoardia eli Mercian kuningaskunnan aarteita. Lichfieldistä viime syksynä löytynyt Mercian aikainen kulta-aarre sisältää muun muuassa sotavarustuksia koru-upotuksineen ja sen on arvioitu olevan peräisin 600-700-luvulta. Esineet ovat ilmeisesti kuuluneet anglosaksien Keski-Englantiin perustaman Mercian kuningaskunnan yläluokan jäsenille. Ei siellä paljon koruja vielä näytteillä ollut, suurin osa on edelleen puhdistuksen ja työn alla. Kauniita olivat silti ne jotka näimme. Korut tulevat olemaan pysyvästi Birminghamin museossa joten siellä voi sitten käydä katsomassa lisäyksiä sitä mukaa kun ne valmistuvat, museoon ei ole pääsymaksua. Sen jälkeen kävimme lounaalla ja parissa kaupassa, josta olikin jo kiva suunnata takaisin kotiin.

Sunnuntaina ajelimme Redditchiin puutarhakauppaan ostamaan kukkien taimia, multaa sekä kukkalaatikoita. Mukaan lähti mansikantaimia, orvokkeja, verenpisaroita, miljoonakelloja sekä lobelioita. Istuttaminen on tosin vielä vähän vaiheessa ja kukat kodinhoitohuoneessa, kun Charlesin pitäisi ensin porailla ja asentaa parvekelaatikot koukkuihin ja paikoilleen, mitään helppokäyttöisiä metallisia tukia täältä ei tietenkään voi ostaa. Kuten ei myöskään ihan normaaleja verhonipsuja vaan täkäläiset käyttävät ihan eri mekanismia kuin me. Meidän piti ostaa toiseen makuuhuoneeseen verhotanko mutta nipsut siihen tulevatkin sitten erikoiskuljetuksella Suomesta, me nimittäin saamme kauan odotettuja Suomivieraita viikon päästä sunnuntaina! Tervetuloa vaan äiti, isä ja isosisko ! (Alkaa muuten kuulostaa tosi hassulta sanalta tuo nipsu kun sitä monta kertaa peräkkäin toistaa...)

Vettä satelee ennusteen mukaan koko viikon ja tänään kauppareissulla rikoin talon ainoan sateenvarjon. Tietysti tosin vasta kotimatkalla, muutenhan olisin voinut ostaa uuden sontsikan kaupasta. Ulkona siis sataa ja lämmintä on +11. Nyt leipomaan, pitää täyttää pakastin vieraita varten!