Lauantaiksi olin sopinut treffit kaupunkiin Susannan kanssa ja siellä piti oleman kymmenen kieppeillä. Hyppäsin laiskana miehenä bussiin tuosta kaupan nurkalta, juna-asemalle kun on vartin kävelymatka. Bussilla tosin sitten matka kestää vähintäänkin sen vartin kauemman mutta eihän sitä niin jäniksen selässä olla.

Kuva%20544-normal.jpg

Kuva%20546-normal.jpg

Kaupunkiin päästyäni bongasinkin hetikohta Cadburyn suklaatehtaan kojuja. Meillä oli aikomuksena jäädä näille nurkille kärkkymään ilmaista suklaata mutta lämmin sää ja auringonpaiste veti meidät kuitenkin vihreämmille vesille. Aloimme askeltaa kohti Mailboxia ja siellä luikertelevaa kanavaa.

Kuva%20547-normal.jpg

Ensin kuitenkin pysähdyimme Birminghamin katedraalin kulmille ostamaan Susannalle rakkolaastareita. Kaveri oli innostunut lämpimästä säästä niin paljon, että oli sujauttanut jalkaansa uudet ballerinat ilman sukkia ja alkoikin kohta kärsiä seuraamuksista.

Kuva%20549-normal.jpg

Katedraalin kulmilta matka jatkui näppärästi kohti Cybercandyä ja suomalaisia karkkeja.

Kuva%20554-normal.jpg

Kuva%20553-normal.jpg

Tällä kertaa suomikarkkien valikoima oli normaaliakin ankeampi. Tyydyin siis TV Mixiin. Kaupasta tallustelimme työmaiden ja kauppakujien kautta kohti Kuningatar Victorian aukiota ja uutta keskuskirjastoa.

Kuva%20555-normal.jpg

Kuva%20556-normal.jpg

Kuva%20557-normal.jpg

Kuva%20558-normal.jpg

Kaupungissa oli muuten tänään harvinaisen vähän porukkaa liikkeellä. Yleensä siellä ei pääse eteen- eikä taaksepäin varsinkaan viikonloppuna mutta nyt ei noussut edes ahdistuksen hiki pintaan.

Kuva%20561-normal.jpg

Keskuskirjasto on vielä omaan silmään aika ruma mutta eiköhän siihenkin aikanaan totu kuten etanataloon ja kuutioonkin.

Kuva%20563-normal.jpg

Kuva%20565-normal.jpg

Kanavaa pitkin uiskenteli monen monta laivaa ja yhdessä niistä oli myytävänä muun muassa räsymattoja.

Kuva%20568-normal.jpg

Lounaalle eli voileiville pysähdyimme Cafe Rougeen ja siellä tuli varjossa istuessa kylmä. Oli siis pakko jatkaa matkaa.

Kuva%20573-normal.jpg

Kuva%20579-normal.jpg

Kuva%20585-normal.jpg

Iltapäiväkahveille päädyimme Brindleyplaceen ja siellä oli myös tiikeri. Itse tosin otin kahvin sijaan jäisen hedelmäsmoothien ja se sai taas ihon kananlihalle kun varjossa istuskelimme. Tiikerillä oli varmasti kuuma nahkansa alla.

Kuva%20590-normal.jpg

Kiva päivä ja kiva sää, vihdoinkin! Lämmintä oli noin +18 astetta ja sehän riittää mainiosti.

Keskiviikkona töiden jälkeen lähden junalla Lontooseen ja tapaan siellä Marin Helsingistä. Kotiin palaan lauantaina illalla joten senpä takia taas vaikenen hetkeksi jos en nyt sitten ennen reissua vielä palaa linjoille. Huomenna meillä on bank holiday eli kansallinen vapaapäivä ja apteekkikin on kiinni joten saamme laiskotella vielä yhden ylimääräisen päivän tähän viikonlopun päälle.