Käytiinpä sitten reissussa ja kuten asiaan kuuluu, niin matkalaisten herätys oli aamulla klo 05.00. Kirpaisi oikein kunnolla mutta kyllä siitä sitten vääntäydyttiin lopulta autoon ja tien päälle. Kuunneltiin matkalla radiosta miten paljon onnettomuuksia karavaanarit aiheuttavat tällä saarella, osaksi siksi kun ainakin radion mukaan asuntovaunuja ei täällä tarvitse katsastaa laisinkaan. Meitäkin vastaan tuli 2 vaunua ojan pohjalla ja radiossa annettiin varoituksia muun muassa useista irtipäässeistä vaunuista ! Eipä siis tarvitse kahta kertaa miettiä tuleeko koskaan lähdettyä asuntovaunun kanssa matkaan.

Ajomatka Walesiin kesti kolmisen tuntia ja sinne päästyämme suuntasimme ensimmäiselle rastille joka oli nimeltään vaatimattomasti World's End eli Maailmanloppu. Siltä se tosiaan välillä tuntuikin kun tiet olivat kärrypolkujakin kapeampia, nousten vuorten rinnettä ylös ja taas alas ja varsinkin kun kuskina toiminut Charles tuntui olevan enemmänkin kiinnostunut ympäröivästä luonnosta ja eläimistä kuin turvallisesta ajamisesta, murrr! Jarruttelin vieressä suhteellisen ahkerasti.

Maailmanlopusta selvittyämme huristelimme helpottuneina pikkukylään joka on kuuluisa nimestään. Kyseessä on pisin kylän/kaupungin nimi Euroopassa ja se kuuluu seuraavasti (mukana myös englanninnos):

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch tai Llanfair kuten paikalliset sitä sattuneesta syystä kutsuvat olikin oikein vanha kunnon turistirysä, paikalliset tuntuvat tekevän kunnolla rahaa pelkästään hassulla nimellään ja pitihän meidänkin ostaa lasinaluset joissa lukee kylän nimi. Kaikki muutkin paikannimet Walesissa kuulostivat ja näyttivät tosi kummallisilta mutta tämä kyllä veti pohjat. Llanfairissa muuten oli opasteita muihin Euroopan kaupunkeihin ja sieltä löytyi Helsinkikin, välimatkaa sinne oli viitan mukaan 1196 mailia.

Matka jatkui Holyheadiin (eli Pyhään päähän) jossa hotellikin sijaitsi. Majapaikan löydettyämme suuntasimme meren rannalle lintuja tiirailemaan. Kuvassa Charles työn ja harrastuksen touhussa, tosin tietämättään:

Kuvan ottaja Camilla istuskeli kiltisti kivellä odottamassa ja samalla poltti nenänsä auringossa. Aurinkorasva oli luonnollisesti hotellissa odottamassa.

Seuraavat päivät kuluivat samoissa maisemissa ja samaan malliin, lintuja, sadetta ja aurinkoa. Hauskaa oli ja toistekin mennään!

Lämmintä nyt +14 ja vettä satelee, valtakunnassa kaikki hyvin! Hyvää kesäkuuta muuten.