Luonnossa kaikenlaiset, isot ja pienet, eläimet ovat aivan hukassa ja sekaisin, niin paljon täällä on lunta ja pakkasta tällä hetkellä. Joka aamu oman aamiaisen jälkeen lähdemmekin aina Charlesin kanssa puistoon ruokkimaan lintuja. Homebasesta sai yhden hinnalla 2 isoa 12 litran säkkiä siemeniä ja niistä käymme sitten heittelemässä antimia nälkäisille tirpoille, isoille ja pienille. Punarinnat ovat rohkeita ja tulevat tosi lähelle herkkupalojen toivossa, melkein kädestä syövät nuo raukkaparat.

Talvi jatkuu ennusteiden mukaan ainakin joulunpyhien yli mutta ties kuinka kauan senkin jälkeen. Pari päivää sitten täällä oli ennätykselliset -9 astetta, nyt sentään "vain" -2. Sekin riittää saamaan putket jäähän, niitä ollaan jouduttu taas sulattelemaan kiehuvalla vedellä useita kertoja ja se puuha ei enää jaksa naurattaa. Useita kouluja on suljettu, kauppojen hyllyt tyhjenevät nopeasti kun tavarankuljetusautot eivät joko kulje tai ovat juuttuneina jonnekin ja lentokentistä nyt ei kannata edes puhua. Roska-autot eivät ole ajossa, bussit jotenkuten, ihmiset ovat joutuneet nukkumaan lumeen juuttuneissa autoissaan moottoritiellä... Ja ainakin BBC ihmettelee suureen ääneen miten Helsinki-Vantaan lentokenttä pystytään pitämään auki tällaisena aikana. Mutta kaunista ja niin kotoista tuolla ulkona on, se täytyy kyllä sanoa.

Camilla lennähtää perjantai-aamuna pikavierailulle Helsinkiin (jos EasyJet ja Manchesterin kenttä armollisesti niin suovat tapahtuvan) joten blogi hiljenee hetkeksi. Charles jää kotimieheksi putkia sulattelemaan ja lintuja ruokkimaan.

Nautinnollista ja rauhallista joulunaikaa kaikille