Postilaatikosta tupsahti census-lomake eli kyselylomake joka täytetään 27.3.2011 koskien kyseistä päivää. Englannissa ei (jostain kumman syystä) ole väestörekisterijärjestelmää joten tällä 10 vuoden välein ilmestyvällä censuksella pyritään saamaan kattava kuva maassa oleskelevista henkilöistä juuri valittuna yhtenä vuoden päivänä. Jokaisen maassa sinä päivänä olevan, siis myös lomalaisten, pitää vastata kysymyksiin koskien mm. henkilötietoja, kansalaisuutta, kielitaitoa, työpaikkaa ja uskontoa ja vastaamatta jättäminen on lain mukaan rikos josta saa ainakin sakot jos ei jopa piiskaa ja satikutia.

Charlesin suomen kielen opiskelu etenee hurjaa vauhtia. Tyyppi huomasi parvekkeella kukkivat narsissit ja kertoi niiden olevan "kuppa"! No nauraen korjasin niiden olevan "kukka" ja luonnollisesti kerroin mitä kuppa suomen kielessä tarkoittaa. No siitäpä kaiffari sitten saikin idean hassuun loruun jota meillä nyt sitten hoetaan suu virneessä: "luppa-kuppa, luppppppa-kuppppppa, luppa-kuppa" ! Tämä meni vähän "lasten suusta"-osastolle mutta näin meillä. Parempi kai palanen Suomea kuin ei ollenkaan.

Eilen työmatkalla pudotin pari kirjaa ja cd-levyä keräyslaatikkoon jonka tyhjentää ja sisällön myy paikallinen sydänyhdistys. Laatikon kylkeen on liimattu iso lappu varoittaen ketään kiipeämästä lootaan sisään ja mukana on puhelinnumero johon voi soittaa jos nyt kuitenkin vahingossa joudut kiipeliin ja hätätilanteeseen. Eihän siinä muuten mitään, mutta laatikko on noin parin ison postilaatikon kokoinen hökötys. En ihan äkkiä keksi minkä kokoinen ihminen sinne voisi itsensä tunkea. Ja sitäpaitsi jos nyt sattuisitkin jotenkin päästä sisään niin numero johon voit soittaa on ulkopuolella. Vähän kuin edellisen työpaikan kassakuittikirjoitin jossa ohjeet kannen avaamiseen vikatilanteessa ovat sisäpuolella. Ensin pitää siis saada kiinni juuttunut kansi auki että pääsee lukemaan ohjeet miten kansi avataan.

Lämmintä +8 ja pikkuhiljaa alkaa taivas kirkastua. Aamu olikin tosi sumuinen ja märkä.