Juice Leskinen se vasta olikin viisas mies keksiessään sanat niin kovin suosittuun joululauluun nimeltä Sika. Tämä joulu tosin itselläni oli aiempiin verrattuna huomattavasti vähäruokaisempi ja hyvä niin, kyllä täälläkin massunsa täyteen sai. Tänään vietetään viimeistä joulun vapaapäivää ennen kun huomenna taas koittaa arki ja aherrus, mutta suurin osa kaupoista oli jo eilen, kuin myös tänään auki ja alennusmyynnit pääsivät kovaan vauhtiin.

Aattona meillä nautiskeltiin kevyehkö suomalainen jouluateria jo iltapäivällä aamun riisipuuron ja kanelisokerin jälkeen. Tarjolla oli kolmen kilon kinkku, lanttu- ja porkkanalaatikot, lohta ja punajuurta (rosollin virkaa toimittamassa). Jälkiruokana meillä oli glögilasilliset joulutorttujen kera. Hyvää oli ja kinkkuakin jäi jäljelle vielä seuraavaksikin päiväksi.

Aattoiltana Charlesin isä ja sisko miehineen saapuivat meille juuri ennen suomalaista joulupukkia ja tarjolla oli joulutorttuja, glögiä ja suomalaisia konvehteja. Kunnon pipareita en löytänyt mistään joten ne nyt sitten jäivät tältä joululta ja sen tarjoiluilta pois. No, pukki tuli kuitenkin säkki täynnä lahjoja kaikille, ei pelkästään suomalaiselle osanottajalle. Olen näköjään ollut tänä vuonna erityisen kiltti (tai sitten pukki tuli vahingossa väärään osoitteeseen). 

Iso ja lämmin kiitos kaikille !

Pukki toi muun muassa ammattikirjallisuutta ja suklaatia.

Musiikkia kuunneltavaksi. Ja Fasun sininen meni jo. Wickholmin levy on muuten täynnä tosi ihania perinteisiä suomalaisia joululauluja joita tuli kuunneltua ja rallateltua läpi heti useita kertoja.

Lisää lukemista, vähän kevyempää sellaista.

Mehulinko. Meillä juodaan paljon mehua joten luulenpa tälle olevan kovasti käyttöä.

Paketeista paljastui myös Muumeja ja Kiroileva Siili.

Charlesin lahja itselleen.

Josta voimme yhdessä katsella Sopranos-sarjaa.

Aivan ihania lahjoja ! Unohtaa ei saa myöskään pehmoisia ja niin kovin tarpeellisia pörrösukkia, Muumi-tyynyliinoja eikä tunnelmallisia kynttilöitä.

Joulupäivänä jo heti aamusta hyppäsimme autoon, haimme Charlesin isän kyytiin ja huristelimme läpi hiljaisten teiden kohti Charlesin siskon ja siskon miehen kotia. Olimme perillä hyvissä ajoin ja näin ehdimme mukaan jouluaterian valmisteluihin. Tästä päivästä ei tosin ole tarjolla yhtään kuvaa koska kamera jäi kotiin, valitan. Jouluateria sisälsi kinkkua, pekonia ja kalkkunaa höystettynä perunamuusilla, kukkakaalilla, ruusukaalilla sekä parsakaalilla. Ja kun mukana oli vielä uunissa laitettuja porkkana- ja palsternakkasiivuja niin voitte uskoa, että mahat tulivat täyteen tälläkin aterialla! Jälkiruoaksi oli Charlesin tekemä Trifle eli kolme eri kerrosta sisältävä hedelmäinen ihanuus. Mikähän lie trifle mahtaisi olla suomeksi? Nyt näköjään tuli valtava aivoseisaus enkä keksi sille minkäänlaista suomennosta. No siitä triflestä on kuitenkin kotona otettua kuvaa, Charles kun tekaisi sitä itämaan viisaana miehenä kaksi kappaletta ja toisen pidimme itse. Alin kerros on sponge eli sellaista höttöistä kakkua joka kostutettiin sherryllä ja päälle kaadettiin purkillinen hedelmäsalaattia. Toinen kerros on custard eli vaniljakastiketta ja näiden päällä komeilee kermavaahtoa ja suklaahippusia. Jälkkäri oli tosi hyvää ja raikasta eikä yhtään liian makeaa.

Kolmelta hiljennyimme television ääreen katselemaan ja kuuntelemaan kuningattaren puhetta, joka on tärkeä traditio englantilaisille. Sen jälkeen tuli taas pukki ja jakoi aatolta jääneet eli englantilaiset lahjat. Saimme Charlesin kanssa yhteisenä lahjana fajita-setin joka sisältää paistoritilän, tarjoilualustan ja mausteita.

Ilta meni nopeasti, istuimme ja napostelimme jouluherkkuja kunnes oli aika hypätä taas autoon ja suunnata nokka kotia kohti. Tunnelma oli välillä hiukan mietteliäs ja aina välillä keskustelukin hiljeni ihan täysin mutta loppujen lopuksi ihan kiva joulu meillä kuitenkin oli. Kyllä sen huomasi, että yksi on joukosta poissa mutta se ei ollut niin ahdistava asia kuin mitä olin jo ennalta pelännyt.

Lämmittämätön viherhuone on muuten oiva jääkaappi joulujuomille mutta kyllä joulukuusikin siellä tykkää olla.

Kyllä se meidän amarylliskin sieltä vielä tulee vaikkei ihan jouluksi ehtinytkään.

Eilen tapaninpäivänä vietettin laiskaa päivää, jaloiteltiin ja tuumailtiin.

Nyt lämmintä +9 ja kovin on pilvinen ja harmaa päivä. Ei siis ollut valkea joulu meilläkään.