Ylen uutisten mukaan Lontoon 3 päivää jatkuneet mellakat ovat levinneet myös muualle maahan ja Birminghamissa on puhjennut levottomuuksia. Kaupungin keskustassa on muun muassa rikottu ikkunoita ja ryöstetty kauppoja. BBC Birmingham kertoo naamioituneiden nuorisojengien olevan näiden tekojen takana ja muutamia heistä on jo pidätettykin. BBC:n mukaan kaupunki kuhisee poliiseja ja on pyytänyt asukkaitaan välttämään hätänumeroon soittamista ei-kiireellisissä asioissa että linjat saadaan pidettyä auki todellisen hädän yllättäessä. (Täällähän on joskus ollut lehdissä juttua siitä, että hätäkeskukseen soitetaan jos esimerkiksi housut ovat hukassa tai kynsi katkennut.) Toivottavasti mellakat saadaan pian loppumaan ja rauha palautettua maahan.

Töihin lähtiessäni en ottanut edes sateenvarjoa mukaan kun ennusteen mukaan päivästä piti tuleman kivan puolipilvinen ja sateeton. Töistä kotiin tallustaessani tajusin asian olevan juurikin päinvastoin kun taivaalla ajelehti musta iso pilvi aivan kohti. Ja eipä kulunut aikaakaan kun pilvi tyhjensi sisältönsä, eli veden ja rakeet, päälleni. Täytyisi siis aina muistaa, että Englannissa voi tunnin sisällä tulla niskaan kaikki 4 vuodenaikaa aivan ilman mitään ennakkovaroitusta. Tästä lähtien sateenvarjo siis kuulunee vakiovarusteisiin vaikka olisihan tuo pitänyt jo ottaa käyttöön aikoja sitten muutenkin.

Charles on yön töissä, onneksi sentään näytti ottavan takin kainaloon aamulla lähtiessään ettei aivan kastu ja palellu siellä.