Heti aamusella siivosin ja lopuksi yritin kuurata suihkukaapin silikonitiivisteet puhtaaksi homepilkuista. Ei vaan onnistu. Meillä on jonkinlaista homeenpoistajaa suihkeena ja kokeilin myös klooria mutta eivät ne pilkut niillä mihinkään lähteneet, ehkä haalenivat hieman. Onkos kenelläkään ideoita mitä voisi kokeilla? Eihän tuo home ole tässä maassa paikallisten mielestä edes mikään ongelma ja sitä on tasaisesti kaikkialla ja kaikilla, mutta eroon siitä silti haluaisin päästä.

Nyt odottelen tasaisen harmaaseen pilvimassaan edes pienen pientä rakoa jolloin voisin kipaista kauppaan kastumatta läpimäräksi. Vettä on satanut aamuyöstä lähtien ja lämpötila keikkuu tänään +13 asteen tietämillä. Syksy on siis virallisestikin saapunut vaikka eipä tuo lämpötila toisaalta paljon ole kesästä laskenut. Tämän sadepäivän vietän kaappeja koluten koska jos ja kun tästä asunnosta joskus lähitulevaisuudessa muutamme pois niin on mukavampi ja järkevämpi kantaa mukana vain tarpeelliset tavarat. Se on aika haasteellista tuon toisen osapuolen ollessa välillä aikamoinen hamsteri joten on pakko häivyttää osa tavaroista ensin pois näkyvistä ja sitten vasta myöhemmin pois talosta.

Mitäs vielä. Raskaalla kädellä parturoitu tomaatti on edelleen elossa Charlesin arveluista huolimatta mutta raakileet eivät ole edes aikeissa kypsyä ja kasvaa. Viikonlopun aikana aion siis kokeilla Ellun antamaa vinkkiä ja yrittää pelastaa ja syödä edes muutaman tomaatin omalta farmilta. Chilit ovat kyllä kypsyneet ja saaneet väriä pintaan ja pääsevät pian ruokapöytään kunniavieraiksi.

Huomenna lauantaina lupasin autella Charlesia töissä ja sunnuntaina on sitten taas omien hommien vuoro. Maanantai on täällä kansallinen vapaapäivä, bank holiday, jolloin esimerkiksi pankit ja virastot sekä suuri osa kaupoista on kiinni apteekki mukaanlukien. Vähemmästäkin taas menee sekaisin ja viikkovilliin !

Loppukevennyksenä kuva Liverpoolista ja yellow duckmarinesta. Kyseessä on turisteja kuskaava auto joka ajelee tien lisäksi myös vedessä. Jonkinlainen auto/veneyhdistelmä siis. Meiltä jäi moinen kokematta.