Nimittäin rustasin taas puolisen tuntia tätä romaania ja kun oli aika julkaista se niin kirjoitus otti ja hävisi ! Yritetääs uudestaan, onneksi on hermoja vaikka muille jakaa...

Olen ollut (jo kauan) aikeissa etsiä itselleni paikallisen hammaslääkärin ja kun Charlesin käyttämä praktiikka on turhan kaukana julkisilla kuljettavaksi niin jouduin tekemään päätöksen ihan muin perustein. Netistähän ehdokkaita löytyi pilvin pimein ja suurin osa klinikoista ottaa vastaan potilaita sekä julkiselta että yksityiseltä puolelta. Valitsin omakseni Sherwood Dental Practicen joka sijaitsee noin puolen tunnin kävelymatkan päässä ja marssin paikalle. Ystävällinen vastaanottoapulainen otti tietoni vastaan ja opetteli samalla lausumaan sukunimeni oikein. Hän pahoitteli kovasti miten pitkät jonot julkisella puolella on tällä hetkellä ja sitten antoi minulle tarkistusta varten seuraavan vapaan ajan joka on 4 viikon päästä! Minä kun odotin suurin piirtein puolen vuoden jonotusaikaa Helsingin tyyliin. Potilaaksi rekisteröityessäni piti täyttää myös hakemus NHS-numerosta joka oikeuttaa käyttämään julkisia terveydenhuoltopalveluja, eli se aiemmin saamani NIN ei siis kelpaa tähän tarkoitukseen. Kortteja ja numeroita näyttää olevan omansa joka instanssiin. Kuvassa komeilee vielä uusi ikioma hammaslääkäripraktiikkani:

Charlesin pomo lupasi maksaa minulle palkkaa liskohommista ja vieläpä takautuvasti, peräti £8 tunnilta! Tosin rikastumaan näillä työtunneilla en vielä pääse, varsinkin kun liskohommat alkavat olla jo takanapäin ja lepakkohommat edessä. Lepakointiin en sitten olekaan kelpo enkä käypä joten rahavirta taisi tyrehtyä ennen kuin kunnolla alkoikaan mutta pääsenpähän edes käyttämään NIN-korttiani ensimmäisen kerran verojen maksuun. Minun täytyy vain täyttää lomake johon tulee kertoa missä, milloin ja miten kauan olen ollut apulaisena ja Charles vie sen sitten pomolleen ja rahat kilahtavat tilille. Niin helppoa se on.

Olen suorittanut suurimman osan nettikurssistani, materiaalit on luettu ja tentit tentitty. Huomiselle on suunnitelmissa tehdä kotitehtävät ja lähettää ne eteenpäin ja sitten farmasian laki ja etiikka onkin hanskassa. Sitten kun saan postissa todistuksen käymästäni kurssista lähetän sen edelleen farmaseuttiselle yhdistykselle ja samalla toivon, että he pian kyllästyvät vaatimaan aina vaan lisää papereita ja kursseja ja vihdoin ja viimein myöntävät luvan harjoittaa ammattia.

Charles on iltatöissä, lämmintä +16 ja seuraavana ohjelmassa on Oululaisen jälkiuunileipä ! Helsingin hammaslääkärini tosin kielsi koskaan upottamasta legojani moiseen hampaantappajaan, mutku..........