Slovenia oli ihan kiva paikka, ehkäpä kesällä vielä himpun verran kauniimpi kuin nyt. Nyt siellä oli paljon lunta ja pakkasta ja varsinkin jalkakäytävät olivat paikoin tosi huonosti aurattu ja kulku vaikeaa. Ljubljana on mukava pikkukaupunki, joskin paikka paikoin vähän ankeahko. Lisäksi kaupungissa on yksi valtava ongelma, tagit ja graffitit ja töhryt ja sotkut. Niitä oli kaikkialla. Ensin ajattelimme hotellimme vain sijaitsevan "sellaisessa" kaupunginosassa mutta se ei pitänytkään paikkaansa, koska tussien ja spraymaalien jättämät jäljet eivät vain koskaan loppuneet. Ajelimme junalla, vierailimme Ljubljanan linnassa, Postojnan tippukiviluolissa ja muuten vaan hengailimme. Alunperin oli tarkoitus käväistä myös Kroatiassa mutta sää oli huono joten jäimme sitten kuitenkin mieluummin Sloveniaan.

Kuvassa näkymä hotellin ikkunasta puistoon, aika kivan ja kotoisen näköistä kun maassa on lunta:

Seuraavaksi yksi malliesimerkki mainitsemastani töhryongelmasta:

Tältä näyttää kaupunki Ljubljanan linnan tornista:

Kaupungin läpi virtaa Ljubljanica-joki ja sen varrella oli paljon kahviloita ja ravintoloita. Niiden terassit ovat auki vuoden ympäri, talvisin tuoleilla on viltit ja pöytien yllä usein lämmitin. Ja ihmiset myös istuivat ulkosalla, itse en olisi varmaankaan tarjennut.

Lento takaisin oli pari tuntia myöhässä ja kotiuduimme Lontoosta vasta lauantain aamuyön tunteina. Meillä oli silloin ulkona pari astetta pakkasta ja meillä sisällä +2. Luitte oikein: +2 .

Tänään teimme ostoksia ja kävimme tapaamassa Charlesin vanhempien uutta kissaa, mustavalkoista sievää pikkuherraa nimeltään Neko. Hänet haettiin eläinsuojeluyhdistyksestä, pieni mies kun on ehtinyt kokea kovia ihan elämänsä alkumetreillä. Neko sisaruksineen nimittäin löydettiin tien varresta muovipussista. Onneksi löytäjä toimitti kissanpennut oikeisiin käsiin ja kaikille mirreille on jo löydetty uusi koti. Neko on kotiutunut hienosti, tulee syliin ja pörisee, leikkii ja syö reippaasti. On mahtava nähdä miten toinen nauttii olostaan ja elostaan kaikista kamaluuksista huolimatta.

Huomenna suomipiiri viettää itsenäisyyspäiväjuhlia. Piiriläiset kokoontuvat Paulan luona ja luvassa on hyvää ruokaa ja mainiota seuraa.

Nyt ulkona +3 ja sataa vettä, sisällä +19 ja jatkan raportointia taas toisella kertaa.