Käväisin aamulla kaupungissa hoitamassa pari asiaa ja samalla kysäisin Bullringin infosta voisinko olla avuksi jälkien korjaamisessa. Kiittelivät kovasti tarjouksesta mutta kertoivat, että suurin osa mellakoiden jäljistä on jo korjattu joten kehottivat vain nauttimaan päivästä. Kävelinpä siis hetkisen ympäriinsä keskustan katuja ja katselin peitettyjä ikkunoita. Suurin osa liikkeistä oli auki mutta oli siellä joukossa muutama toistaiseksi suljettukin.

Yksi Bullring-ostoskeskuksen pääsisäänkäynneistä:

Ja vastapäinen sisäänkäynti (ja poliisiporukka nojailemassa tiskiin):

Uutisista sain käsityksen, että Jamie Oliverin ravintola olisi tuhottu mellakoissa. No olihan siitä näin päällepäin näkyen yksi ikkuna rikki. En tokikaan tiedä mitä siellä sisällä sitten on tapahtunut, sehän voi olla aivan täysin eri juttu se.

Puhelinkaupat olivat kuumaa tavaraa mellakoissa, lähes jokaisen keskustassa olevan puhelinliikkeen ikkunat oli peitetty lastulevyin:

Cybercandy oli auki ja hyllytkin suurinpiirtein kunnossa, ikkunat heiltäkin toki oli rikottu. Täällä on sanonta "keep calm and carry on" joka tarkoittaa "pysykää rauhallisena ja jatkakaa". Cybercandy oli muokannut mottoa omanlaisekseen: " keep calm and candy on" joka voisi vapaasti suomennettuna olla vaikkapa "pysykää rauhallisena ja syökää karkkia":

Marks&Spencer eli tuttavallisemmin Marks&Sparks oli myös ottanut osumaa:

Tällaiset pienet kioskit oltiin tyhjennetty mm. raha-arvoista ja ladatuista puhelimien SIM-korteista:

Bullringin Moor Streetin puoleinen sisäänkäynti oli kiinni. Siinä vieressä oleva kioski myös.

Kaupunkia kiertää auto joka näyttää screeniltä valvontakameroiden kuvaa huligaaneista ja pyytää ottamaan yhteyttä poliisiin jos tuttu naama näkyy ruudussa. Ilmeisen tehokas keino sillä uutiset kertovat poliisin saaneen jo noin 500 puhelua koskien näitä kuvia.

Kauniit kukat sentään olivat saaneet olla rauhassa:

Asemalta kotiin kävellessäni katsoin jo kaukaa kukkakaupan kulmalta, että Charles oli jostain syystä tullut kotiin kesken päivän. Lähemmäksi päästyäni huomasin, että eipäs se olekaan Charlesin auto vaan naapurin herran lähes samanlainen kosla. Naapurin miehen, joka siis satavarmasti tietää että tässä asunnossa asutaan ja meillä on käytössä auto joka parkataan tuohon omaan pihaan oman oven eteen. Älytöntä. Yhtäkkiä tekisi mieli vähän mellakoida itsekin !

Ulkona on tosi painostava ilma, ukkosta teettelee hän. Vettä sataa ja lämmintä +20 astetta. Nyt siivoamaan! Hyvää viikonloppua.