Eilen lauantaina meillä oli Susannan kanssa juhannusjuhlat. Lanseerasimme uuden termin "sääjuhannus" jonka mukaan juhannusta juhlitaan silloin kun säät sallivat eikä suinkaan silloin kun kalenteri niin määrää. Ja kun lauantaina ei kerran satanut niin juhannusjuhlat saivat alkaa. Ohjelmistossa oli grillausta, suomalaista musiikkia ja suomalaisia tv-sarjoja. Susanna toi tullessaan Coventrystä puolalaisia makkaroita joita moni ulkosuomalainen on kehuskellut ja nehän pääsivät hetikohta grilliin paistumaan halloumijuuston seuraksi. Palanpainikkeena sekä alkupalan virkaa toimittivat Ikean perunalastut.

Kuva%20682-normal.jpg

Makkarat olivat kovasti suomalaisen kaltaisia eli kokeilu osui enemmän kuin nappiin. Makkaroiden nimestä ei tosin ollut mitään tietoa mutta ulkonäkö ei pettänyt. Toisin kuin Ikean helmeilevä omena- ja puolukkamehu jota ei saatu auki vasta kuin apujoukkojen saapuessa. Työkalupakki siis tarvittiin messiin ennenkuin mehupullon korkki saatiin auki.

Kuva%20684-normal.jpg

No sitten päästiin vihdoin ja viimein makkaroiden kimppuun. Matkaa siivitti Ikean sinappi. Tästä postauksesta näyttäisi tulevan kovin Ikea-myönteinen mutta eipä ollut parempaakaan tarjolla joten se sai kelvata.

Kuva%20686-normal.jpg

Illan tummuessa ja tuulen vilvoittaessa vähän jo liikaakin siirryimme sisätiloihin nautiskelemaan viihdykkeistä.

Kuva%20691-normal.jpg

Tankki täyteen, Fakta homma ja Team Ahma irrottivat kyllä aikamoiset naurut sohvalaisilta. Lopuksi kuuntelimme vielä muutaman biisin Juha Pekka Tapani Heikkinen ja Niin Edelleen-bändin levyltä Väkevää tahnaa ja näin oli suomalainen juhannus purkissa.

Tänään sunnuntaina Maija tuli sitten hakemaan tätä kahviseuralaista ja ajelimme Edgbastonin kaupunginosaan Leenaa tapaamaan. Emäntä olikin taas leiponut jos jonkinlaista herkkua - muun muassa mansikkakakun, korvapuusteja ja raparperipiiraita. Alkupaloiksi oli tarjolla pieniä itsetehtyjä ruisleipäsiä graavilohen kera. Iltapäivä oli oikein mukava ja juttua riitti viiden suomalaisnaisen kesken erittäin mukavasti.

Kuva%20692-normal.jpg

Charles kotiutuu Glastonburystä huomenna iltapäivällä ja sitten saakin taas normaali arki alkaa. Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!