Puhelin herätti ekologin ja assistentin klo 6.30 jonka jälkeen ajelimme noin tunnin matkan päähän Shrewsburyyn jossa oli Charlesin tämänaamuinen työpiste, Shrewsbury Sports Village ja sinne suunniteltu lisärakennus. Tontilla on nyt vain villinä kasvavaa heinää ja puskaa ja muuta risukkoa ja Charlesin firman tehtävänä on tutkia millaiset asukit (kasvit ja eläimet) tonttia pitävät majapaikkanaan. Tulosten perusteella päätetään voidaanko urheilukeskuksen lisärakennusta rakentaa kyseiselle paikalle luontoa vaarantamatta.

Päärakennuksen oikealla puolella sijaitsee noin hehtaarin kokoinen pläntti jonka Charles kollegoineen on "ansoittanut". Siellä täällä on maahan kaivettuja sankoja joihin kaikenkarvaisten eläinten odotetaan putoilevan ja jäävän odottelemaan vapautusta. Sangossa on lehtiä ja styroksinpala suojaa tarjoamassa ja niiden alta sitten kepillä etsittiin saalista.

Toiset "ansat" ovat lämpimiä mattoja (kuten esimerkiksi vanhoja auton lattiamattoja) joiden alle saattaa kaivautua mm. sammakoita. Samaisella kepillä oli tarkoitus nostaa mattoa ja katsoa mitä se pitää allaan.

Mitään ekologia kiinnostavaa ei sangoista tai mattojen alta tällä kertaa löytynyt mutta tokihan tämän alueen valvonta jatkuu viikkokausia.

Pellolta löysimme harvinaisen kasvin; kyseessä on Bee Orchid eli vapaasti käännettynä mehiläisorkidea, virallista suomenkielistä käännöstä en tähän hätään löytänyt. Orkidea voinee kuulemma hidastaa/hankaloittaa tätä rakennusprojektia. (Ja kun sanon "me löysimme" niin oikeasti tarkoitan: "Charles löysi".)

Tänään on satanut ja paistanut vuorotellen, lämmintä +15 ja se riittää kovasti kiitos! Ei käy teitä kateeksi.

Huomenna sunnuntaina menen töihin ja sen jälkeen on vielä maanantai ja tiistai ahkeroitavana, sitten koittaa loma !