Muutama viikko sitten käväisimme päiväreissulla Sheprethin siilisairaalassa. Siilit hyvästeltyämme hyppäsimme autoon ja kurvasimme ihan lyhyen ajomatkan päähän Cambridgeen jossa sijaitsee muun muassa kuuluisa yliopisto. Päivä oli nätti ja aurinko paistoi joten kaupunki oli täynnä turisteja ja päiväkävelijöitä.

Cambridge%20066.jpg

Kaupunki on tosi nätti ja siellä riittää katseltavaa vaikkei se kooltaan valtavan suuri olekaan. Asukkaita kaupungissa on alle 125 000 ja niistä noin 25 000 on opiskelijoita. Se on varmaan yksi syy siihen, että siellä näki polkupyöriä ja pyöräilijöitä kaikkialla.

Cambridge%20068.jpg

Kaupungin läpi kulkee joki nimeltään Cam. Turisteille suurta huvia on vuokrata vene ja sille kuski ja ajella joella aurinkoisesta päivästä nauttien.

Cambridge%20071.jpg

Sinivuokot nauttivat auringosta nekin.

Cambridge%20073.jpg

Joen vasemmalla puolella yliopiston rakennuksia, oikealla puolella puisto.

Cambridge%20076.jpg

Polkupyörillä oltiin saavuttu myös kirkolle.

Cambridge%20079.jpg

Monien rakennuksien käyttötarkoituksesta tai nimistä ei ollut tietoakaan mutta kivojahan ne ovat.

Cambridge%20081.jpg

Sitten lähdettiin kauppakaduille turisteilemaan. Pysähdyttiin hampurilaisille ja siitä taas jatkettiin matkaa.

Cambridge%20083.jpg

Kauppakadun tungoksen toisella puolella pääsi taas rauhoittumaan.

Cambridge%20084.jpg

Väkeä oli kaikkialla ja välillä piti heittäytyä virran vietäväksi kun ei voinut muutakaan.

Cambridge%20087.jpg

Lopulta ajauduimme Fudge Kitchen- nimiseen paikkaan jossa sai katsella miten tätä kyseistä pehmeää toffeeta valmistetaan. Makuja oli tarjolla useita ja ostimme molemmille omat palaset. Itse valitsin suklaa-vaniljan ja Charles minttusuklaan. Palat olivat aivan tuoreita ja jopa hieman lämpimiä ja ne oltiin valmistettu keittiössä juuri ennen esille laittoa. Kyseisellä puljulla on myös nettimyymälä jota jo hieman katselin mutta vielä ei ostoskoriin mitään siirtynyt.

Täällä kotosalla on taas kovinkin hiljaista kun Charles oli ensin aamun ja aamupäivän töissä ja illaksi lähti työkaverinsa kanssa teatteriin. Päivä on ollut nätti ja lämmin ja kolme koneellista pyykkiä on kuivunut ulkona parissa tunnissa tuulenvireen ansiosta. Onneksi sitä ainakin välillä osaa nauttia pienistä asioista kuten raikkaasta pyykistä.