Rustaamani kirjoitus hävisi taas kerran jonnekin taivaan tuuliin. Kirjoittelin sitä puolisen tuntia ja tallennusvaiheessa se yksinkertaisesti vain katosi jälkiä jättämättä. Ja enpä tietenkään ollut ottanut siitä minkäänlaista varmuuskopiota missään vaiheessa, oli näköjään päässyt unohtumaan koko asia. Eli yritetäänpä uudelleen...

Allekirjoittanut on nyt vihdoin ja viimein virallisesti rekisteröity farmasian kirjoihin ja kansiin tässä maassa amattinimikkeellä "Registered Pharmacy Technician", hienoa! Prosessi alkoi helmikuussa ja päättyi lokakuun lopussa eli mitään hätähousujen hommaa se ei ole ollut, tämä varoituksen sanana kaikille samaan tilanteeseen ehkä ajautuville kanssasisarille ja -veljille. Katselin jo netistä etenemismahdollisuuksia, ja seuraava askel on pharmacist degree eli suomalaisittain proviisorin tutkinto, mutta annetaan sen nyt vielä muhia mietintämyssyssä koska haluan ensin saada itselleni työpaikan. Palautin tänään hakupaperit eilen mainitsemaani apteekkiin Shirleyssä ja puhuin siellä johtavan proviisorin kanssa. Hänen nimensä on muuten Reena joka lausutaan Riina, yllätys yllätys. No kuitenkin, hän totesi minun olevan ylikoulutettu kyseiseen hommaan mutta jostainhan sitä on aloitettava. Reena otti paperini ja lupaili soittaa asian tiimoilta viikon-parin sisällä jolloin ehkä saan myös kutsun työhaastatteluun.

Kun täyttelin hakupapereita niin törmäsin taas sadannen kerran samaan ongelmaan: miksi se ensimmäinen versio mistä tahansa lomakkeesta menee aina pieleen? Sain apteekista vain yhden kopion hakulomakkeesta mutta olisin ehdottomasti tarvinnut vähintään kaksi, sen verran sain taas suttua aikaan. Mahtaa olla hauskaa lukea paperia jossa ensin kehun itseni olevan erittäin tarkka ja huolellinen farmasisti ja heti sen lauseen perässä on kamala sotku ! Ja samoja papereita täytellessäni Charles heitti ilmoille ajatuksen, että vaihtaisin suomalaisen ajokorttini UK-ajokorttiin. Jokaisessa virallisessa paperissa kun näköjään aina kysytään, onko hakijalla voimassa oleva UK-ajokortti ja vastausvaihtoehdot ovat kyllä tai ei. Siinä ei siis ole vaihtoehtoa EU-ajokortille joka lompakosta tietysti löytyy. Suomalainen ajokortti kelpaa täällä poliisille tahi muille viranomaisille tietysti ihan sellaisenaan, kyse olisi pelkästään siis kosmeettisesta toimenpiteestä. Charlesin mielestä se nääs antaisi hakijalle yhden lisäpisteen jos vastaa kysymykseen kyllä; nythän minun on vastattava ei. Täytyy tutkia asiaa.

Mitäs vielä. Tilaamani joulukortit saapuivat, tänä vuonna ostimme ne yhdistykseltä nimeltä The Royal Society for the Protection of Birds eli Kuninkaallinen lintujen suojeluyhdistys. Charles on jäsenenä kyseisessä seurassa ja tosi kauniitahan ne kortit olivat. Perästä siis kuuluu! Ja vielä: ulkona sataa vettä kuin esterin p*stä ja tuulee niin että tukka lähtee päästä ja sen seurauksena myös sisälämpötila on laskenut huimasti. Aamulla olohuoneen mittari näytti +13 ja siitä notkosta nouseminen ei tapahdukaan ihan hetkessä. Tuossa koiranilmassa kun taapersin Shirleyyn apteekkipapereita viemään niin mahdoin muuten olla aika edustava näky kun pääsin perille! Ai niin ja vielä, sain kutsun vuosittaiseen hammastarkastukseen. Tai oikeastaan puolivuosittaiseen koska kävin muistaakseni touko- tai kesäkuussa edellisen kerran.

Kuvassa osa Helsingin Senaatintorin ystävyyskarhuista. Karhuja on (tai oli?) siellä kaikenkaikkiaan 142 kappaletta, yksi jokaista YK:n jäsenvaltiota kohti.