Sanonta kuuluu "only mad dogs and englishmen stay out in the noonday sun" eli vapaasti suomennettuna "vain hullut koirat ja englantilaiset ovat ulkona keskipäivän aikaan". Pitää paikkansa, lähdin kauppareissulle ennen puolta päivää ja eihän siellä kuumuudessa jaksanut eväänsä liikauttaa. Meillä on täällä oikein kunnon juhannussäät vaikkei juhlaa vietetäkään, aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta ja porottanee ennusteiden mukaan ainakin viikon loppuun asti. Eilenhän tosin oli kesäpäivän seisaus joten Charlesin sanoin joulua kohti tässä mennään!

Viikonloppu sujui laiskasti ja hyvin, käytiin kävelyillä ja "luontoretkillä". Bongasin metsiköstä kivan näköisen penkkivirityksen:

Sunnuntaina täällä vietettiin isänpäivää joten kävimme tervehtimässä Charlesin kotiväkeä. Maanantai-iltana pääsin mukaan lepakoita bongaamaan, tarkoitus kun sillä kertaa oli kyttäillä niitä aivan ulkosalla eikä mennä sisätiloihin. Ajoimme iltayhdeksältä noin puolen tunnin matkan Gaydoniin ja siellä kohdetalon pihalla alkoi assistentin opastus. Sain käteeni laitteen nimeltä bat detector, suomeksi näköjään lepakkodetektori. Laite on näppärästi käteen sopiva, vähän taskuradion näköinen ultraääni-ilmaisin jota käytetään lepakoiden korkeataajuisten suunnistusäänten kuunteluun. Perustilassa laitteesta kuuluu pelkkää kohinaa mutta vempaimen taajuutta säätelemällä ja sillä eri ilmansuuntiin sohimalla minäkin sain sieltä kuulumaan lepakon "ääntä". Hassua! Siinä me sitten patsastelimme tunnin verran talon nurkalla detektorit kädessä ja vahdimme mistä lepakot tulevat ja minne ne menevät. Kyseisen talon naapurissa asusteleva täti oli myös hyvin asialla, silmäkulmasta näin kuinka verhot kahisivat aika ahkerasti ja hetken kuluttua tuli kovasti asiaa kukkapuskiinkin...

Hyvää synttäriä pikkuveikka-kulta ! Laitan lahjan pakettiin:

Kello on iltayhdeksän ja lämmintä vieläkin +26 astetta.