Olipas hankala selvittää englanniksi Charlesille miten ihmeessä itsenäisyyspäivästä voi hassunhauskasti käyttää nimeä itsepäisyyspäivä. Tarina eteni loppuunsa monen mutkan ja solmun kautta ja lopuksi tyyppi huokaisi ymmärtävänsä, muttei kyllä tainnut siltikään.

Meillä itsenäisyyspäivää juhlitaan kaakaon ja korvapuustin voimalla. Kynttilä palaa pöydällä ja kurkin netin kätköistä ne ihanimmat ja kamalimmat linnan juhlien asut. Samalla sain ajatuksen, että meille hankitaan ihan ihka oikea joulukuusi. Mistä lie moinen aasinsilta tulikaan mieleen. Viikonloppuna siis käymme kuusimetsään. Tai no, oikeammin kuusikauppaan. Ja samalla istumalla suuntaamme Ikeaan glögiä ja pipruja hakemaan.

Meillä oli vielä aamupäivälläkin näinkin kuuraista. Kävelin intoa puhkuen töihin ja kirkkaanpunaiset posket loistaen julistin ulkona olevan niin ihanan jouluista ja kipakkaa. Työkaverit eivät yhtyneet edelliseen puhujaan vaan suorastaan hulluksi leimasivat. Täällä kun ei turhia ulkoilla eikä varsinkaan innostuta kylmästä.