Kukkuloilta alas kavuttuamme ja hetken siinä hengitystä tasaillessamme alkoi vatsa valittaa siihen malliin, että oli paras lähteä lounasta metsästämään. Meillä oli toki juomista mukana koko matkalle mutta ruokaa emme olleet varanneet vaan söimme ison aamiaisen kotona ennen lähtöä. Great Malvernin kylä on pieni eikä pääkadunkaan varrella ollut kovin monta kauppaa tai ravintolaa josta eväät olisi voinut käydä ostamassa. Löysimme onneksi paikallisen leipomon josta nappasimme mukaamme voileivät ja sekä kylmät, että kuumat juomat. Niiden kanssa tallustimme ihan hukassa sinne tänne etsiessämme paikkaa jossa ne voisi syödä kunnes pongasimme pienen puutarhan ja sinne vei meidän tiemme. Siellä oli penkkejä joista yhteen parkkeerasimme ahterimme ja kävimme eväiden kimppuun.

Great%20Malvern%20061.jpg

Lammella oli ankkoja ja sorsia jotka kovasti olisivat halunneet jakaa ruokahetken ja päästä osingoille.

Great%20Malvern%20063.jpg

Näistä huoneistoista ei taida olla kovinkaan pahat näkymät puiston yli.

Great%20Malvern%20065.jpg

Onneksi vältyimme vieläkin siltä päittemme yllä roikkuneelta sateelta ja saimme syödä eväät kuivina.

Great%20Malvern%20066.jpg

Sorsat nousevat joesta näihin kukkaistutuksiin nukkumaan ja lepäilemään joten ne olivat toiselta laidalta aika nuhjaantuneita ja tallattuja mutta tästä suunnasta näyttävät kovin näteiltä.

Great%20Malvern%20071.jpg

Mikähän lie kartano tämäkin on, ei tullut katsottua kartasta tai netistä. Jonkinlainen kasvihuone tai talvipuutarha siinä taitaa kyljessä olla mutta ihan tuossa puiston mailla se on joten eipä taida ainakaan yksityinen asumus olla.

Great%20Malvern%20064.jpg

Näin kevättää jo. Vaikkakaan ei tänään ihan siltä tunnu. Koko viime yön on satanut vettä ja koska meillä taitaa olla sadevesikouru tukossa niin puoli yötä olen kuunnellut vesiroiskeita jotka tulvivat kourun yli ja naputtelivat innokkaasti ikkunalautaan ja itse ikkunaan. Pitänee siis arkeen päästyämme soittaa jollekin alan ammattilaiselle joka kävisi kourut ja rännit tarkastamassa. Lämmintä on tänään kymmenisen astetta ja tasaisen harmaalta näyttää kaikkialla.

Charles makaa taudin kourissa edelleen, tyypin yskä kuulostaa siltä, että pian taitaisi olla lääkärireissun aika jos ei tuosta tokene. Kuumettakin taitaa olla ja pian kolmeen päivään mösjöö ei ole tainnut paria suupalaa enemmän syödä kun kurkkukipu on sitä luokkaa, että parempi on olla ilman. Onneksi meillä täällä Briteissä on huominenkin päivä vapaata kun vietämme toukokuun ensimmäistä pankkilomaa eli palkallista vapaapäivää. Toinen samanmoinen pankkiloma on luvassa kuun lopussa mutta olen silloin itse Suomessa joten siitä en täällä pääse nauttimaan. Nimitys pankkiloma tulee varmaankin siitä kun kaikki pankit ja toimistot ynnä muut ovat kiinni, mikään varsinainen pyhäpäivä se ei ole. Meidän apteekki on onneksi kiinni kaikki pankkilomat mutta niin ei toki ole kaikkialla vaan osa apteekeista palvelee normaalisti.

Vappukin tuli ja meni ilman sen kummempaa vaivautumista. Ensin meinasin tehdä simaa mutta yksin sen olisin saanut juoda niin tuumasin, että miksipä sitä vaivautuisi. Susanna on lomailemassa Skotlannissa joten ei sinnekään suuntaa olisi saanut ylimääräisiä tungettua. Vappua ei täällä tunneta joten rauhallisesti meni sekin suomalainen juhla. En tosin tiedä olisiko suomalaisella koululla Solihullissa ollut mitään vapputouhua mutta vähän liian myöhäistä sekin asia on nyt tarkistaa. Ensi vuonna sitten uudella innolla.