Eilinen päivä kului tosiaan Susannan kanssa puolentoista tunnin junamatkan päässä, Bristolissa. Kaupunki on kaunis ja eläväinen, molemmat tykättiin siitä kovasti ja sinne tulee varmasti mentyä uudestaankin. Charles on opiskellut maisterintutkintonsa Bristolin yliopistossa ja osasi antaa kovasti vinkkejä meille matkalaisille siitä mitä siellä kannattaisi tehdä ja nähdä. Pääpaino oli (ainakin itselläni) etsiä ja ihastella Banksyn graffiteja mutta paljon muutakin nähtävää siellä oli.

Sää oli aluksi aurinkoinen muttei kuitenkaan liian lämmin, käveltyä kun siellä tuli aivan aamusta iltaan. Juna lähti Birminghamin New Street-asemalta aamuyhdeksältä ja takaisin kotona olin klo 23 maissa joten tosiaan koko päivä siellä vierähti, mutta kivaa oli ja paljon jäikin vielä tehtävälistalle.

Ensimmäinen Banksy tuli vastaan vähän vahingossa kun olimme vasta alkamassa ottaa esille netistä tulostamaani karttaa. Olimme toki tietoisesti menossa sinne suuntaan mutta emme edes vielä olleet miettineet sotasuunnitelmaa. Taistelimme pienen sadekuuron yllättäessä sateenvarjojemme kanssa ylämäessä ja pysähdyimme laittamaan kamoja kassiin kun Susanna käänsi katseensa ylös ja totesi, että "tuossahan tuo sitten on". Ja niinhän se oli.

Bristol%20075-normal.jpg

Siniset ja vaaleat maalinroiskeet eivät ole Banksyn käsialaa joten joku neropatti on päättänyt hieman lisätä omaa kädenjälkeään tähän työhön jälkikäteen.

Bristol%20080-normal.jpg

Ja näin kauniilla paikalla tämä Banksy pitää majaansa:

Bristol%20069-normal.jpg

Ensimmäisestä bongauksesta riemastuneina päätimme käydä nappaamassa toisenkin kiinni ennen iltapäiväkahville siirtymistä, toisen teoksen kun pitäisi kartan mukaan olla lähellä tätä ensimmäistä. Ja niinhän se olikin - noin 10 minuutin hitaan kävelymatkan päässä. Se oli vaikeampi löytää kun tämä ensimmäinen koska kirjaston alueella oli rakennustyömaa täydessä tohinassa.

Bristol%20085-normal.jpg

Kovinkin tähän paikkaan sopiva Banksy tämä. Siinä nimittäin lukee "You don't need planning permission to build castles in the sky" eli "et tarvitse rakennuslupaa pilvilinnojen rakentamiseen". Tällä hetkellä teksti tosiaan on osin piilossa mutta tulee varmasti koristamaan tätä seinää myös rakennustöiden päättymisen jälkeen koska se on Bristolin kaupungin omistuksessa.

Bristol%20083-normal.jpg

Tässä kivoimmat Banksy-bongaukset. Satamalaiva Theklan kylkeä komistaa eräs teos mutta laiva ei ollut eilen paikoillaan, harmi. Pari maalausta on Bristolin taidemuseossa ja osa on poistettu, sotkettu tai päälle maalattu.

Kiva päivä jatkui tästä vielä tunteja ja tunteja mutta siitä lisää sitten toisella kertaa. Nyt kahvinkeittoon ja sen jälkeen toivottavasti Skypeilemään sinne Suomen päähän.